ΕΕΤΤ: "Πράσινο" για τα πακέτα επικοινωνίας του ΟΤΕ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010, 18:06
ΕΕΤΤ: "Πράσινο" για τα πακέτα επικοινωνίας του ΟΤΕ
Τέσσερα από τα συνολικά πέντε συνδυαστικά πακέτα του ΟΤΕ ενέκρινε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ΕΕΤΤ. Συγκεκριμένα η Ολομέλεια της Ανεξάρτητης Αρχής ενέκρινε τα συνδυαστικά οικονομικά πακέτα πρόσβασης και επικοινωνίας:

- ΟΤΕ TALK 24/7 + 60F2M (ΟΛΗ ΜΕΡΑ + 60 ΚΙΝΗΤΑ),

- DP2 + 30F2M (INTERNET & ΟΜΙΛΙΑ - DP2),

- DP24 + 60F2M (INTERNET & ΟΜΙΛΙΑ - DP24),

- Σταθερά + Κινητά 300 (ή ΟΤΕ 250+50F2M).

Αντίθετα, η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ απέρριψε το πακέτο «Conn-x internet & Ομιλία mixed 300 ή Conn-x 24mbps+250+50F2M», με το αιτιολογικό της «ύπαρξης πρακτικής συμπίεσης περιθωρίου κέρδους για τους εναλλακτικούς παρόχους».

Υπενθυμίζεται ότι για τα εν λόγω πακέτα η ΕΕΤΤ επέβαλε την περασμένη εβδομάδα ασφαλιστικά μέτρα και επιβολή προστίμων για μη συμμόρφωση κατά του ΟΤΕ, μετά από καταγγελίες τριών εναλλακτικών παρόχων (HOL AE, FORTHNET AE, WIND AE).

Σε ανακοίνωσή της η ΕΕΤΤ σημειώνει ότι προσέφυγε στην επιλογή της επιβολής ασφαλιστικών μέτρων, αφού πρώτα έλαβε υπόψη της όλες τις παραμέτρους που έχουν σχέση με τον αποτελεσματικό ανταγωνισμό στην αγορά των τηλεπικοινωνιών και δεδομένου ότι η εταιρία ΟΤΕ Α.Ε. κατέχει Σημαντική Ισχύ στην Αγορά.

Προσθέτει επίσης ότι το τελικό ζητούμενο παραμένει η δυνατότητα παροχής στον Ευρωπαίο καταναλωτή, όχι πρόσκαιρα αλλά σε βάθος χρόνου, πληθώρας ποιοτικών και καινοτόμων υπηρεσιών σε προσιτές τιμές από περισσότερες πηγές.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση της ΕΕΤΤ υπογραμμίζει ότι «είναι αυτονόητο ότι η ΕΕΤΤ όχι απλά επιτρέπει αλλά αντίθετα ενθαρρύνει φιλικές προς τον καταναλωτή τιμολογιακές πολιτικές, αλλά δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτρέψει τιμολογιακές πολιτικές που παραβιάζουν το δίκαιο του ανταγωνισμού».

Διαβάστε επίσης:

Βαριά «καμπάνα» στον ΟΤΕ
, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2010, 19:02

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010, 18:07