Ήταν 7 Ιουνίου 1995 όταν άρχισε στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο Αθήνας η δίκη των «σατανιστών της Παλλήνης». Ολόκληρη η Ελλάδα συγκλονίζεται από τα εγκλήματα της ομάδας των νεαρών σατανιστών, οι οποίοι δολοφόνησαν το 1993 δύο κοπέλες σε τελετές μαύρης μαγείας. Ο 21χρονος Ασημάκης Κατσούλας, ο 19χρονος Μάνος Δημητροκάλης και η 17χρονη Δήμητρα Μαργέτη απασχόλησαν την κοινή γνώμη και έκαναν τους πάντες να ανατριχιάσουν με τις περιγραφές των φρικιαστικών εγκλημάτων τους.

Τώρα, μετά από την εκτέλεση των 3/5 της ποινής του (είχε καταδικαστεί σε δύο φορές ισόβια κάθειρξη) ο εγκέφαλος της συμμορίας των σατανιστών, ο 42χρονος πλέον Ασημάκης Κατσούλης κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χανίων, δηλώνοντας έτοιμος να ενταχθεί και πάλι στην κοινωνία. Σύμφωνα με όσα λένε οι συγκρατούμενοί του, ο Κατσούλας έχει μετανιώσει εδώ και χρόνια για τα όσα έχει κάνει και το μόνο που σκέφτεται πια είναι να ξεκινήσει τη ζωή του από την αρχή έχοντας στο πλευρό του την μητέρα του Ιφιγένεια και την κοπέλα του, με την οποία έχουν αρραβωνιαστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, αν γίνει δεκτή η αίτησή του, ο Κατσούλας θα είναι ο δεύτερος της συμμορίας που αποφυλακίζεται, μετά τη Δήμητρα Μαργέτη η οποία απολαμβάνει την ελευθερία της από το 2001. Ο Μάνος Δημητροκάλης εκτίει την ποινή του στις φυλακές. Μάλιστα, σε κάποια από τις άδειες του, πήγε διακοπές με τους φίλους του και φωτογραφίες είχαν δημοσιευθεί σε κυριακάτικη εφημερίδα. Και η ζωή του Δημητροκάλλη παραμένει άγνωστη σήμερα.

Δεν έχει δείξει δείγματα μεταμέλειας ο τελετάρχης της Παλλήνης

Άξιο αναφοράς είναι πάντως ότι παρότι βρισκόταν στη φυλακή, ο Ασημάκης Κατσούλας δεν έδειξε να συμμορφώνεται αφού ακόμα και μετά τη βαριά ποινή του και δεν δίστασε να απασχολήσει και πάλι τις Αρχές. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μαζί με έναν άλλο συγκρατούμενό του που κατηγορείτο για ανθρωποκτονία, επικοινωνούσαν καθημερινά μέσω τηλεφώνου με δύο αδελφές 11 και 12 ετών. Τούς έλεγαν ότι είναι αστυνομικοί και ζητούσαν από τα κορίτσια να αγγίξουν απόκρυφα μέρη του σώματος τους, για να μπορέσει όπως έλεγε ο ίδιος να κάνει τηλεφωνική εξέταση DNA.

Τα δύο κορίτσια είπαν στους γονείς τους τι γινόταν και αυτοί με την σειρά τους πήγαν στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Από την ψηφιακή ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων διαπιστώθηκε ότι οι τηλεφωνικές κλήσεις γίνονταν από τις φυλακές Μαλανδρίνου και από συγκεκριμένη τηλεκάρτα. Όταν πήγαν στις φυλακές ανακάλυψαν ότι την τηλεκάρτα αυτή χρησιμοποιούσαν ο Κατσούλας μαζί με τον άλλο συγκρατούμενο του. Στην κατοχή βρέθηκαν και άλλοι τηλεφωνικοί αριθμοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, τον Μάρτιο του 2005 σε μια άδειά του από τις φυλακές ο Κατσούλας είχε εμφανιστεί σε 23χρονη υπήκοο Ρουμανίας ως αστυνομικός. Επειδή η νεαρή δεν είχε μαζί της τα απαιτούμενα έγγραφα για την απόδειξη της ταυτότητάς της, είχε επιχειρήσει να την επιβιβάσει στο αυτοκίνητό του.

Το ιστορικό των φρικιαστικών εγκλημάτων

Στις 28 Δεκεμβρίου του 1993 και μετά από συντονισμένες ενέργειες των συγγενών της αγνοούμενης τότε, Θεοδώρας Συροπούλου, αποκαλύφθηκε μία από τις πιο φρικιαστικές υποθέσεις στα αστυνομικά χρονικά. Μία ιστορία που σόκαρε την ελληνική κοινή γνώμη.

Δύο νεαροί τότε από την Παλλήνη, ο «αρχηγός» της τριάδας, Ασημάκης Κατσούλας, ένας φίλος του, ο Μάνος Δημητροκάλλης και η φίλη του, Δήμητρα Μαργέτη ασχολήθηκαν με το σατανισμό. Οι δύο παιδικοί φίλοι άρχισαν να κάνουν τελετές μαύρης μαγείας στην Παλλήνη και στο Κορωπί προσπαθώντας παράλληλα να μυήσουν και άλλους συνομήλικούς τους. Οι δυο τους συνελήφθηκαν και μαζί τους και η Δήμητρα Μαργέτη, η οποία κατηγορήθηκε για συνέργεια στις αποτρόπαιες πράξεις τους.

Εκείνη την περίοδο ο τότε διοικητής της Ασφάλειας Αττικής, είχε ανακοινώσει στους δημοσιογράφους, όπως έλεγαν τα δημοσιεύματα της εποχής, ότι οι δύο συλληφθέντες ομολόγησαν τις πράξεις τους και προχώρησαν σε ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για το τι έκαναν.

Ο τελετάρχης της τριάδας, όπως τον έχουν αποκαλέσει και ο Μάνος Δημητροκάλλης διέπραξαν το πρώτο τους έγκλημα στις 27 Αυγούστου 1992. Με το πρόσχημα της λευκής μαγείας οδήγησαν την 14χρονη Θεοδώρα Συροπούλου στη θέση Σέσι στο Κορωπί. Οι λεπτομέρειες που αποκαλύφθηκαν ήταν συγκλονιστικές, καθώς Κατσούλας και Δημητροκάλλης αφού την λήστεψαν, την χτύπησαν με ένα ξύλο στο κεφάλι και την στραγγάλισαν. Στη συνέχεια, οι δύο σατανιστές την περιέλουσαν με βενζίνη και την έκαψαν. Από τη φωτιά προκλήθηκε πυρκαγιά στο δάσος του Υμηττού.

Το δεύτερο θύμα τους ήταν η 28χρονη Γαρυφαλλιά Γιούργα. Ήταν Μεγάλη Τετάρτη, 14 Απριλίου 1993, όταν εντόπισαν τυχαία τη μητέρα δύο παιδιών και καμαριέρα ξενοδοχείου. Τη συνάντησαν όταν εκείνη επέστρεφε στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά και υποδυόμενοι τους αστυνομικούς, την επιβίβασαν στο αυτοκίνητο του Κατσούλα και την οδήγησαν σε ερημικό σημείο στο Κορωπί, όπου και τη σκότωσαν με μαρτυρικό επίσης τρόπο.

Το προφίλ των «σατανιστών της Παλλήνης»

Ο Ασημάκης Κατσούλας γεννήθηκε το Μάιο του 1972 και διέμενε μέχρι τη σύλληψή του στην Κάντζα. Δημοσιεύματα της εποχής ανέφεραν βάσει των όσων τους έλεγαν εμπειρογνώμονες, ότι αφού είχε συμπληρώσει τα 17 του, είχε ανεπτυγμένες νοητικές ικανότητες, επιβλητική εμφάνιση και διακατεχόταν από ανησυχία πνεύματος. Μετά το 1990, άρχισε να χάνει την επαφή του με την οικογένειά του, η οποία δεν γνώριζε τίποτα για τις πράξεις του μέχρι τη σύλληψή του, το 1993. Θεωρείται ο «εγκέφαλος» της τριάδας των σατανιστών, με τους συγκατηγορούμενούς του να τον σκιαγραφούν σαν μια αυταρχική προσωπικότητα που μπορούσε να παίρνει αυτό που θέλει και να ελέγχει τη βούλησή τους.

Ο Μάνος Δημητροκάλης, έλεγαν πολλοί, είχε το προφίλ του ιδανικού εφήβου. Οι συμμαθητές του τον χαρακτήριζαν ως ένα παιδί χαμηλών τόνων. Γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα και έμενε στην Παλλήνη.

Η κοπέλα της «τριάδας» διέμενε στην Παλλήνη. Είχε γεννηθεί το 1977 και, όπως είχε γίνει γνωστό, γνωριζόταν από πολύ μικρή ηλικία με τον Κατσούλα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης