Την πλήρη αντίθεση του στο ενδεχόμενο αναστολής της κατασκευής του οδικού άξονα Ε65 εξέφρασε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με επιστολή του στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μάκη Βορίδη.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Αγοραστός αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο οδικός άξονας Ε65, το μεγαλύτερο κομμάτι του οποίου διέρχεται μέσα από τη Θεσσαλία, αποτελεί μια βασική οδική αρτηρία, που συνδέει την περιφέρειά μας με τις περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας, με ασφάλεια, ταχύτητα και άνεση. Παράλληλα ο Ε65, μέσω της σύνδεσής της με την Εγνατία και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας συνδέει τη Θεσσαλία με την Ευρώπη και τους υπόλοιπους διευρωπαϊκούς οδικούς άξονες. Με την ολοκλήρωση του έργου η Θεσσαλία θα καταστεί κόμβος μεταφορών με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη της περιοχής μας, σε συνδυασμό με την ΠΑΘΕ και τη Ιόνια Οδό μέσω της οδού Τρικάλων – Άρτας. Ο Ε65 θα άρει την οδική απομόνωση του τόπου μας καθιστώντας τον συγκοινωνιακό κέντρο, ενώ αποτελεί και μια σημαντική ευκαιρία θέτοντας νέες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Παράλληλα θα συμβάλει στη χρονική μείωση των διαδρομών δημιουργώντας κίνητρα για τον τουρισμό στα Μετέωρα, τη Λίμνη Πλαστήρα και τις υπόλοιπες περιοχές της Δυτικής Θεσσαλίας. Είναι ανάγκη να ξαναρχίσουν τα έργα στον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας Ε-65 στη βάση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος και σας καλούμε να συνδράμετε προς την κατεύθυνση αυτή για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης σε ένα νευραλγικής σημασίας ζήτημα για τη Θεσσαλία. Είναι πάγια θέση μας να ξαναρχίσουν τα έργα, να ανοίξουν και πάλι δουλειές και να αποδοθεί στο κοινωνικό σύνολο ένας σύγχρονος και λειτουργικός αυτοκινητόδρομος».

Επιμέλεια:Χρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης