Τη ζωντανή μετάδοση της δίκης στο Ειδικό Δικαστήριο ζήτησαν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

«Δεν έχουν να φοβηθούν απολύτως τίποτα οι δύο κατηγορούμενοι», τόνισαν οι συνήγοροι τους στο αίτημα που υπέβαλαν για την τηλεοπτική κάλυψη της δίκης. Υποστήριξαν πως η τμηματική και αποσπασματική ενημέρωση δεν θα αποτυπώσει επακριβώς τι θα ακουστεί στην αίθουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είπε: «Θα θέσω μια ανθρώπινη παράμετρο. Το προσωπικό μου δράμα. Προσπαθούν να με εμφανίσουν ως κακούργο, τι Ρασπούτιν, τι αυτό! Όταν η ανεξάρτητη δικαιοσύνη είπε ότι δεν ισχύουν όλα αυτά, διέρρεαν ότι κατηγορούμαι για σωρεία κακουργημάτων. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, θα αποδειχθεί η αλήθεια, θα τη μάθει ο ελληνικός λαός».

Νωρίτερα το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της πρώην εισαγγελέως εφετών Γεωργίας Τσατάνη, να παραστεί στη δίκη προς υποστήριξη της κατηγορίας της παράβασης καθήκοντος που αποδίδεται στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

Την απόρριψη του αιτήματος είχε προτείνει και η εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή. Κατά την εισαγγελική λειτουργό, έχει παραγραφεί το δικαίωμα λόγω παρέλευσης της πενταετίας από τότε που ο κ. Παπαγγελόπουλος φέρεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να επιχείρησε παρέμβαση στο έργο της κ. Τσατάνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης