Τον δρόμο για τις φυλακές χωρίς… στάση στο Εφετείο θα πάρουν οι καταδικασθέντες για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Τα φυλακιστήρια είναι ήδη έτοιμα και επιδίδονται στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής χωρίς να μεταχθούν οι ίδιοι στον εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγω των μέτρων για την πρόληψη του κορωνοϊού, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, δεν εφαρμόστηκε η συνήθης διαδικασία της μεταγωγής στον εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών στο Εφετείο.

Μετά από συνεννόηση των αρμόδιων αρχών, αστυνομικός μετέβη στην Εισαγγελέα Εφετών προκειμένου να παραλάβει τα έγγραφα και να τα επιδώσει στη συνέχεια στο αρμόδιο τμήμα για τη μεταγωγή των καταδικασθέντων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλειονότητα των κρατουμένων, περίπου 30 από αυτούς, θα οδηγηθούν στις φυλακές Δομοκού, ενώ οι υπόλοιποι θα μεταχθούν στο Μαλανδρίνο και στις φυλακές Τρικάλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, έφεση καταθέτει ο Γιάννης Λαγός διά του συνηγόρου του για τη σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Με το εφετήριο στο χέρι θα επιχειρήσει να μπλοκάρει την άρση της ασυλίας του, ζητώντας να μην κινηθεί η σχετική διαδικασία.

Το απόσπασμα πάντως της απόφασης που αφορά στον Γιάννη Λαγό διαβιβάζεται εντός της ημέρας μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στο Ευρωκοινοβούλιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης