Την ώρα που διευρύνεται ο κύκλος των συγκατηγορουμένων του ο Αρτέμης Σώρρας ζητεί, με αίτησή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους.

Ύστερα από πέντε μήνες στη φυλακή, ο επικεφαλής της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» επιχειρεί να πείσει τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου ότι δεν θα σπεύσει να χαθεί από προσώπου γης, όπως άλλωστε είχε κάνει για 15 μήνες, μέχρι τη σύλληψή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι πολιτικός, άρα δεν σκοπεύω να εξαφανιστώ από την Ελλάδα», υποστηρίζει στην αίτησή του ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος κατηγορείται για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος Δημοσίου, Τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Επιμένοντας στην αθωότητά του ο Αρτέμης Σώρρας επαναλαμβάνει πως βρίσκεται άδικα στη φυλακή, ισχυριζόμενος μάλιστα πως παρέμενε καταζητούμενος γιατί κινδύνευε η ζωή του.

Ο Αρτέμης Σώρρας πήρε το δρόμο για τη φυλακή, τέλη Ιουνίου μετά την απολογία του στην οποία είχε υποστηρίξει ότι κατέχει τα ομόλογα των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που μπορούν να σώσουν την Ελλάδα από τα χρέη της.

Πάντως, η ανάκριση για την υπόθεση με κεντρικό πρόσωπο τον Αρτέμη Σώρρα έχει φέρει αντιμέτωπους με βαριές κατηγορίες, εκτός από τους οκτώ αρχικά εμπλεκόμενους και άλλα 10 πρόσωπα. Έτσι, μετά τον Αρτέμη Σώρρα και τους στενούς συνεργάτες του αναμένεται να κληθούν σε εξηγήσεις μέλη διοικητικών συμβουλίων αστικών εταιρειών-σωματείων, τα οποία φέρονται είτε να ιδρύθηκαν από τον επικεφαλής της Ελλήνων Συνέλευσις είτε συνδέονται με τον ίδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης