Με προβλήματα και με καθυστερήσεις γίνεται η παραλαβή των φαρμάκων  στο υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ Αγρινίου  όπου λειτουργεί γραφείο παραλαβής φαρμάκων υψηλού κόστους.

Επίσης πολλές φορές για άγνωστους λόγους δεν εκτελούνται οι τρίμηνες συνταγές και στέλνονται λιγότερα φάρμακα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την μεγάλη ταλαιπωρία ανθρώπων με σοβαρά και χρόνια προβλήματα υγείας, και ουδείς ενδιαφέρεται για το γεγονός ότι κινδυνεύει και η ζωή τους αν δεν πάρουν το φάρμακό τους  και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας, με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι σημαντικός ο αριθμός των ασθενών, καρκινοπαθών και άλλων σοβαρών παθήσεων, που καθημερινά συνωστίζεται στις σκάλες  και φυσικά επ’ ουδενί  δεν μπορεί να τηρηθεί η απόσταση των 2 μέτρων που γράφει η ταμπέλα στην είσοδο;

Ασθενείς ή οι οικείοι τους πηγαίνουν να παραλάβουν τα φάρμακά τους από το γραφείο στο οποίο έχουν καταθέσει τη συνταγή, πηγαίνουν στο χρόνο που τους έχει καθοριστεί για να τα παραλάβουν αλλά πολλές φορές φεύγουν απογοητευμένοι και ταλαιπωρημένοι!

Η καθυστέρηση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniosite.gr υπάρχει γιατί στην Αιτωλοακαρνανία, σε έναν από τους μεγαλύτερους νομούς της χώρας δεν υπάρχει φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ και τα φάρμακα έρχονται από την Πάτρα, από ένα φαρμακείο μάλιστα που ήδη έχει μεγάλο αριθμό ασθενών να εξυπηρετήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπήρχαν σκέψεις να δημιουργηθεί στην Αιτωλοακαρνανία φαρμακείο αλλά το γεγονός ότι δεν υπήρχε φαρμακοποιός, τα προηγούμενα χρόνια,  να το στελεχώσει δεν προχώρησε. Όμως όπως πληροφορούμαστε το τελευταίο διάστημα  μια φαρμακοποιός από την Πάτρα πήρε μετάθεση για το Μεσολόγγι. Έτσι πλέον δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο να προχωρήσει η τοπική διοίκηση του ΕΟΠΥΥ στη δημιουργία ενός φαρμακείου, για να παύσει η μεγάλη ταλαιπωρία των ασθενών. Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα, παρότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση και διαπιστώνει κανείς πλήρη αδράνεια των αρμοδίων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης