Έτρεχαν στη θάλασσα για να μαζέψουν... ξύλα

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013, 13:19
Έτρεχαν στη θάλασσα για να μαζέψουν... ξύλα
Με αγροτικά αυτοκίνητα, τρακτέρ, ακόμα και με μπουλντόζες μετέφεραν τα ξύλα που ξέβρασε η θάλασσα στην παραλία της Ζαχάρως κατά τη σφοδρή κακοκαιρία…

Μικροί και μεγάλοι, ολόκληρες οικογένειες επισκέφθηκαν την παραλία για να μαζέψουν ξύλα που είναι ό,τι πρέπει για το τζάκι!

Σε όλο το μήκος της παραλίας, τα κύματα της αγριεμένης θάλασσας εναπόθεσαν μεγάλη ποσότητα ξύλων, που συνεχώς ενισχυόταν, αφού με κάθε νέο παφλασμό έβγαιναν καινούρια.

Το ενδιαφέρον σύμφωνα με την patrisnews.com που εκδηλώθηκε ήταν μεγάλο… Τα τρακτέρ και τα αγροτικά Ι.Χ. πηγαινοέρχονταν, γέμιζαν και άδειαζαν από τα βρεγμένα ξύλα! Εντύπωση προκάλεσαν κάποιοι που έφτασαν με τις μπουλντόζες τους…

Το μάζεμα των ξύλων αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο όλο και περισσότερο και αυτό οφείλεται φυσικά στην παράταση της δυσμενούς οικονομικής περιόδου που διανύει η Ελλάδα και της διαρκούς ρευστότητας.

Οι μεγάλες στοίβες από καυσόξυλα σπάνια παρατηρούνται πλέον στις αυλές, γιατί δεν είναι και φθηνές, ενώ άδειοι θα παραμείνουν για ακόμα μια χρονιά οι καυστήρες.

Πολλοί είναι εκείνοι που επωφελούνται από τις άσχημες καιρικές συνθήκες, γιατί δυστυχώς τα χρήματα περισσεύουν σε λίγους πλέον!

«Αυτή τη στιγμή η τιμή του πετρελαίου είναι απλησίαστη! Οπότε κάνουμε ό,τι μπορούμε με τα ξύλα… Πλέον αναγκαζόμαστε ν’ αναζητάμε τέτοιου είδους ευκαιρίες για να έχουμε θέρμανση» τόνισε ο κ. Δήμος Κουτσουρούμπας.

Απ’ ό,τι φαίνεται, θα περιμένουμε να βρέξει για να ζεσταθούμε…

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013, 16:13