Με υψηλές διασυνδέσεις σε κυβέρνηση, Δικαιοσύνη, Αστυνομία και επαφές ακόμη και με το Βατικανό αλλά το Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, εμφανιζόταν στους ασθενείς ο 47χρονος γιατρός-«μαϊμού», ο οποίος επί τουλάχιστον τέσσερα χρόνια δεν δίσταζε να εξαπατά τα θύματά του, πείθοντάς τα ότι με τις δήθεν πρωτοποριακές μεθόδους του θα γίνουν καλά. Μέχρι και έναν πρόεδρο Εφετών είχε προσεγγίσει παριστάνοντας τον γιατρό.

Τα υποψήφια θύματά του ήταν συνήθως απελπισμένοι καρκινοπαθείς που αναζητούσαν ελπίδα να γιατρευτούν και γι΄ αυτό πείθονταν από τις υποσχόμενες θεραπείες του με σκευάσματα από βότανα και δραστικές ουσίες κάνναβης. Ο ίδιος, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, προμηθευόταν τα βότανα από συγκεκριμένο κατάστημα στο Πήλιο και η συνήθης θεραπεία που πρότεινε είχε διάρκεια 5 μηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σχέδιο που είχε βάλει σε εφαρμογή τουλάχιστον από το 2016 για να εξαπατά τα θύματά του ήταν συγκεκριμένο. Όπως αναφέρει το διαβιβαστικό της Αστυνομίας, ζητούσε από τα υποψήφια θύματά του να υποβληθούν σε εξετάσεις (μαγνητική-αξονική τομογραφία) σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα και τους εξέταζε σε ιδιωτικά ιατρεία κλινικών. Φέρεται να το κατάφερνε αυτό με τη συναίνεση και τη μεσολάβηση γιατρών των κλινικών, αφού ο ίδιος δεν είχε εξαρτημένη σχέση εργασίας.

Ο 47χρονος εμφανιζόταν ως συνοδός ασθενών είτε σε χώρους ιδιωτικών ιατρείων ή σε άλλους χώρους, όπως καφετέριες και ξενοδοχεία, ενώ έφτανε ακόμα και να αναλαμβάνει τον συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων σε ιδιωτικές κλινικές. Ήταν παρών κατά την εισαγωγή των ασθενών, τις επισκέψεις της ομάδας των γιατρών και κατά το εξιτήριό τους, αλλά στον συντονισμό των επεμβάσεων ο ίδιος δεν συμμετείχε!

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας, ο 47χρονος προέβαινε στην εκτίμηση-αξιολόγηση εξετάσεων με τη συναίνεση των ασθενών να του αποστέλλουν τα αποτελέσματα και απαξίωνε όλους τους γιατρούς, δεν επιβεβαίωνε τις γνωματεύσεις άλλων ειδικών και χορηγούσε δικά του «φάρμακα» σε ενέσιμη μορφή λέγοντας ότι είναι εξειδικευμένα σκευάσματα από την Ελβετία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εμφανιζόταν χωρίς ιατρική μπλούζα ή διακριτικά του τίτλου του, ενώ σε άλλους παρίστανε τον πιλότο ή τον γιατρό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σε κάποιους ασθενείς, παρουσιαζόταν ως ανιψιός πολύ γνωστού εφοπλιστή συστήνοντας και τη γυναίκα του άλλοτε ως κόρη και άλλοτε ως ανιψιά άλλου εφοπλιστή. Εμφανιζόταν ως άτομο που είχε επαφές με πολιτικούς, δικαστές και υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας και ότι ο ίδιος ήταν στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, ότι είχε επαφές με το Άγιον Όρος και συγκεκριμένα με τις Μονές Εσφιγμένου και Βατοπαιδίου, το Πατριαρχείο, το Βατικανό και τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας.

Ο 47χρονος φέρεται πως είχε επεκτείνει σε κάποιες περιπτώσεις το αντικείμενό του, καθώς υποσχόταν ακόμα και μεταθέσεις, αφού παρίστανε και τον μεσίτη με εταιρεία στη Σαουδική Αραβία.

Τον Φεβρουάριο του 2017, φέρεται να  επισκέφτηκε οικογένεια στη Λάρισα με στρατιωτική στολή πιλότου τάζοντας μεταθέσεις.

Τα χρήματα φαίνεται ότι τα εισέπραττε σε επιταγές, οι οποίες βρέθηκαν στην κατοχή τρίτων προσώπων. Μάλιστα είχε δώσει επιταγή σε ιδιοκτήτη σχολής όπου φοιτούσαν τα παιδιά του.

Η αρχή του τέλους για τον 47χρονο ήρθε όταν αναζήτησε συνεργασία με γνωστή κλινική στο κέντρο της Αθήνας και συστήθηκε στον υπεύθυνο ως νευροογκολόγος με έδρα την Ελβετία, ανιψιός γνωστού εφοπλιστή με πατέρα αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Φέρεται ότι του είπε πως έχει σπίτι στο Λαγονήσι και πως η σύζυγός του είναι κόρη άλλου γνωστού εφοπλιστή και ότι ο ίδιος αφιλοκερδώς βοηθάει μοναχούς και ότι έχει σχέση με την Εκκλησία.

Όταν του προτάθηκε να γραφτεί στο δυναμικό της κλινικής, ο 47χρονος αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν θέλει να έχει επαφή με το δημόσιο και την εφορία και γι’ αυτό δε αναζητήθηκαν ποτέ τα πιστοποιητικά του.

Ο υπεύθυνος της κλινικής έκανε 4 επεμβάσεις σε ασθενείς του 47χρονου. Ωστόσο άρχισε να τον υποψιάζεται όταν διαπίστωσε ότι ο 47χρονος δεν γνώριζε πώς να αποστειρώνει τα χέρια του, ενώ διατηρούσε επιφυλάξεις για τα όσα του έλεγε για τις γνωριμίες του.

Ο ίδιος ήταν συναινετικός στη σύλληψή του, όταν κατέφθασαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του.Στα κρατητήρια ο 47χρονος είναι ψύχραιμος, ενώ είπε ότι δεν περίμενε την κατηγορία για ανθρωποκτονία. «Σιγά, πώς κάνετε έτσι για μια αντιποίηση αρχής», φέρεται να είπε…

Ο ψευτογιατρός είναι έγγαμος με μια γυναίκα αλβανικής υπηκοότητας και έχει δύο παιδιά.

O ψευτογιατρός απέσπασε 55 εκατ. ευρώ από τον Κοντομηνά

Στο μεταξύ, σε μια σοβαρή αποκάλυψη για τον γιατρό – «μαϊμού» του Κορωπίου, προχώρησε ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος.
Όπως είπε ο δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο του Alpha και την εκπομπή «Ραντάρ», ο 47χρονος που μεταξύ άλλων κατηγορείται για τον θάνατο ενός ηλικιωμένου και δύο ανήλικων παιδιών, είχε.. εξαπατήσει μέχρι και τον Δημήτρη Κοντομηνά. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Δήμο Βερύκιο, κατάφερε να αποσπάσει από τον γνωστό επιχειρηματία το ποσό των 55 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, ο «μαϊμού» γιατρός φέρεται πριν από αρκετά χρόνια να είχε πλησιάσει τον Δημήτρη Κοντομηνά, προσπαθώντας να του πουλήσει αρχεία πρώην στελέχους της ΕΥΠ που ήθελε η… CIA, καθώς και προηγμένα δορυφορικά συστήματα από τις ΗΠΑ. Η υπόθεση αυτή έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, ενώ είχε βγει και απαγόρευση εξόδου από την χώρα σε βάρος του.

Η βίλα του στο Κορωπί

Στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου, στον οικισμό Αλθέα, βρίσκεται το σπίτι του κατηγορούμενου που εμφανιζόταν ως ψευτογιατρός για να αποκομίζει μεγάλα χρηματικά ποσά από τους ασθενείς του.

Πρόκειται για ένα σπίτι 1.000 τ.μ. σε οικόπεδο 3.500 στρεμμάτων. Μάλιστα διαθέτει και μια σοφίτα με… εικόνες και καντήλια αναμμένα. Επίσης, είχε 7 κάσκες από πολεμικά αεροπλάνα και πολλές φωτογραφίες. Όπως είπε, «ο πατέρας του ήταν πιλότος».

Δείτε εικόνες που εξασφάλισε το zougla.gr από το εξωτερικό του σπιτιού του:

Ο ίδιος οδηγούσε ένα X5 και ένα Ibiza. Οι αστυνομικοί μάλιστα θεωρούν ότι οδηγούσε εξαιρετικά και λάμβανε μέτρα αντιπαρακολούθησης. 

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης