Το θρίλερ και την αγωνία που έζησε η οικογένεια του Ανδρέα Φαντριδάκη από χθες το πρωί, όταν και χάθηκαν τα ίχνη του, μέχρι το απόγευμα που επέστρεψε σώος σπίτι, αλλά και τον τρόπο που κατάφερε να αποδράσει από τα χέρια των απαγωγέων του περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια στη zougla.gr ο γιος του επιχειρηματία, Στέφανος.

Ανακουφισμένος από την αίσια κατάληξη της απαγωγής του πατέρα του, ο Στέφανος Φαντριδάκης, επιχειρηματίας και ο ίδιος, σημειώνει ότι η οικογένειά του δεν είχε προηγούμενα με κανέναν, ούτε είχαν δεχτεί απειλές ώστε να προϊδεαστούν ότι κάποιοι τους είχαν βάλει στο στόχαστρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν συνειδητοποιήσαμε ότι είχαν χαθεί τα ίχνη του πατέρα μου και βρήκαμε τις κηλίδες αίματος, πάγωσα. Φοβήθηκα ότι είχε συμβεί κάτι χειρότερο. Αμέσως το μυαλό μου πήγε στην απαγωγή, αφού η περιοχή όπου τον άρπαξαν οι δράστες ήταν ανάστατη και υπήρχαν στοιχεία ότι κάποιος του επιτέθηκε», δηλώνει ο Στέφανος Φαντριδάκης στη zougla.gr.

Η απαγωγή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 7.15 το πρωί της Πέμπτης, και ενώ είχε προχωρήσει 500 μέτρα από την οικία του για να κάνει το καθιερωμένο δρομολόγιο πεζός, μια μοτοσικλέτα τον προσπέρασε περίπου 10 μέτρα και ακινητοποιήθηκε. Ο αναβάτης, που φορούσε κουκούλα, κατέβηκε και κατευθύνθηκε προς το μέρος του. Πίσω του έφτασε ένα άλλο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν άλλοι δύο κουκουλοφόροι.

Οι δράστες επιχείρησαν να τον δέσουν χειροπόδαρα. Ο επιχειρηματίας πάλεψε με τους τρεις απαγωγείς και τραυματίστηκε στο μέτωπο. Αργότερα, στο συγκεκριμένο σημείο βρέθηκε μια μεγάλη κηλίδα αίματος, περίπου 70 εκατοστών, το καπέλο του, καθώς και ένα μπουκάλι νερό.

Ο επιχειρηματίας όμως, δεν κατάφερε να ξεφύγει. Του έδεσαν τα χέρια με καλώδια και τον έβαλαν στο αυτοκίνητο. Η μόνη κουβέντα που του είπαν, ήταν: «Αν συνεργαστείς μαζί μας, δε θα σε πειράξουμε».

Στη συνέχεια, τον οδήγησαν σε μια εγκαταλελειμμένη ταβέρνα στην περιοχή Μαλάξα, όπου μετά από δύο περίπου ώρες, εκμεταλλευόμενος την απουσία φρουρών, κατάφερε να λυθεί και να βγει από το κτίριο. Όταν έφτασε σε απόσταση 15 – 20 μέτρων από την ταβέρνα, διαπίστωσε ότι ο φρουρός του είχε βγάλει την κουκούλα. Δεν μπόρεσε όμως να αναγνωρίσει τα χαρακτηριστικά του, γιατί δε φορούσε τα γυαλιά της μυωπίας του.

Για δύο ώρες παρέμενε κρυμμένος πίσω από ένα θάμνο, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να απομακρυνθεί με ασφάλεια από την περιοχή. Στις 2 περίπου το μεσημέρι αποφάσισε να φύγει μακριά. Κατέβηκε μια χαράδρα 1.000 μέτρων και μπήκε στο πρώτο σπίτι που βρήκε μπροστά του, όπου διέμεναν δύο ηλικιωμένοι, οι οποίοι και τηλεφώνησαν στους γιους του, Στέφανο και Κώστα, ενημερώνοντάς τους ότι είναι καλά στην υγεία του. Στις 3:30, ο γιος του επιχειρηματία ενημέρωσε την Ασφάλεια ότι ο πατέρας του ήταν στο σπίτι του ελαφρώς τραυματισμένος. Αστυνομικοί πήγαν σπίτι του επιχειρηματία και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Μέγαρο για την πρώτη του κατάθεση.

Οι έρευνες της Αστυνομίας

Η Ασφάλεια Χανίων συνεχίζει να πραγματοποιεί έρευνες στην περιοχή των Κεραμειών και όχι μόνο, για την εύρεση των δραστών και έχουν πραγματοποιηθεί προσαγωγές υπόπτων στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων. Παράλληλα, εξετάζει κάθε πτυχή της υπόθεσης και ερευνά όλα τα στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία έχει στη διάθεσή της ευρήματα που πιθανόν να οδηγήσουν στους δράστες.

Ερασιτέχνες

Μιλώντας για τους αγνώστους που επιτέθηκαν και απήγαγαν τον πατέρα του, αναφέρει ότι οι κινήσεις τους και κυρίως ο εύκολος τρόπος που κατάφερε να τους ξεφύγει ένας άνθρωπος 62 ετών, προδίδει ερασιτέχνες. Το κωμικοτραγικό είναι ότι δεν είχαν φροντίσει καν να έχουν τα τηλέφωνα της οικογένειας του επιχειρηματία. Άγνωστοι τηλεφώνησαν τρεις-τέσσερις φορές στην αντιπροσωπεία του Φαντριδάκη στα Χανιά και ζήτησαν τα κινητά τηλέφωνα των γιων του. «Δεν είχαμε προλάβει να συνεννοηθούμε όμως με τους υπαλλήλους», αναφέρει ο γιος του, Στέφανος.

«Βλέπει» στο επαγγελματικό περιβάλλον

Όσον αφορά στην ταυτότητα των δραστών, οι εκτιμήσεις του Στέφανου Φαντριδάκη στρέφονται στο επαγγελματικό περιβάλλον του πατέρα του. «Συναναστρεφόμαστε με πάρα πολύ κόσμο καθημερινά», δηλώνει για να προσθέσει ότι ίσως κάποιος ήταν δυσαρεστημένος.

Διαβάστε επίσης: Ξέφυγε από τους απαγωγείς του ο επιχειρηματίας στα Χανιά, 19 Ιουνίου 2009, 21:15.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης