Τις τελευταίες δραματικές στιγμές πριν από την αιματηρή κατάληξη της καταδίωξης των κακοποιών στον Άγιο Ιωάννη τον Ρέντη, θυμήθηκε και αφηγήθηκε από τη συχνότητα του Zougla Radio o τέταρτος τραυματίας αστυνομικός, ο 23χρονος, Γιώργος Σπαντιδάκης, που δέχτηκε σφαίρα από καλάσνικοφ και νοσηλεύεται με διαμπερές τραύμα στο πόδι στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνδρες της περιπόλου της Ομάδας Δίας δεν έχασαν ποτέ από τα μάτια τους τους καταδιωκόμενους κακοποιούς που επέβαιναν στο Volvo. Αν και έστριψαν στη γωνία της οδού Περικλέους, εντούτοις η οπτική επαφή ήταν διαρκής. Την ώρα που ακινητοποίησαν τις μηχανές, άρχισαν να γαζώνονται από τις σφαίρες του καλάσνικοφ. Το κακό συνέβη τη στιγμή που οι οδηγοί των δύο μηχανών της αστυνομίας κατέβαζαν το stand, την ώρα που οι πίσω επιβαίνοντες αστυνομικοί είχαν ήδη πηδήξει από τις σέλες τους.

Ο διοικητής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, Χρήστος Ρέσσος, αποκάλυψε στη ραδιοφωνική εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου τη συνομιλία που είχε με τον τραυματία αστυνομικό αλλά και το περιεχόμενο της κατάθεσής του.

Η συγκεκριμένη αφήγηση καταγράφει καρέ – καρέ τα δευτερόλεπτα που προηγήθηκαν του αιματηρού επεισοδίου. Σε συνάρτηση με άλλες πληροφορίες, που προέρχονται από εξαιρετικά έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., προκύπτει πως η συγκεκριμένη περίπολος της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που καταδίωκε το Volvo αποτελούσε ένα τμήμα από τους περίπου σαράντα αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που είχαν «κλειδώσει» την περιοχή.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης