Έτσι σώθηκε ο Λαμιώτης καρδιολόγος που έπεσε σε γκρεμό στον Όλυμπο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019, 08:29
Έτσι σώθηκε ο Λαμιώτης καρδιολόγος που έπεσε σε γκρεμό στον Όλυμπο

Τέλος καλό, όλα καλά για τον γνωστό Λαμιώτη καρδιολόγο και πρώην πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, Λεωνίδα Αναγνωστόπουλο, ο οποίος πρόσφατα είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα στον Όλυμπο, που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή.

Το zougla.gr μάλιστα ήταν αυτόπτης μάρτυρας του ατυχήματος, κάλυψε το γεγονός, ενώ συνέβαλε και στην επιτυχή διάσωση του κ. Αναγνωστόπουλου.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Ο γιατρός - λάτρης της ορειβασίας στις 28 Σεπτεμβρίου είχε κατέβει από την κορυφή του Ολύμπου και λίγα μέτρα μετά το καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός», σε ένα επικίνδυνο σημείο, πάτησε σε μία πέτρα, η οποία υποχώρησε κάτω από το πόδι του, με αποτέλεσμα να κατρακυλήσει για περισσότερα από 50 μέτρα σε γκρεμό. Ωστόσο, ευτυχώς, το σώμα του προσέκρουσε σε δέντρο, το οποίο ουσιαστικά του έσωσε τη ζωή.

Τραυματίσθηκε βαριά και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε στην εντατική. Ευτυχώς, στη συνέχεια όλα κύλησαν ομαλά. 

Ο κύριος Αναγνωστόπουλος έγραψε ένα προσωπικό μήνυμα στο Facebook και ευχαρίστησε όσους του συμπαραστάθηκαν στην περιπέτειά του:

Μετά το σοβαρό ατύχημά μου θέλω να εκφράσω από βάθους καρδιάς την ευγνωμοσύνη σε αυτούς που συνέβαλαν με κάθε τρόπο να είμαι στη ζωή. Θέλω επίσης να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους γνωστούς και αγνώστους που με κάθε τρόπο έδειξαν την αγάπη τους στο πρόσωπό μου και την οικογένειά μου αυτόν τον μήνα.

Η ΖΩΗ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Από Δευτέρα 4 Νοεμβρίου -με τη βοήθεια του Θεού- επιστρέφω στο ιατρείο να συνεχίσω να προσφέρω την ιατρική γνώση και εμπειρία σε όλους αυτούς που με τιμούν και με εμπιστεύονται.

Ο κύριος Αναγνωστόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR επεσήμανε: «Με τη βοήθεια του Θεού και πολλών Αγίων είμαι ζωντανός και σώθηκα από ένα ατύχημα που προκλήθηκε σε μια κακιά στιγμή». «Υπό προϋποθέσεις η επιστροφή στο βουνό» απάντησε σε ερώτηση για το εάν θα συνεχίσει το αγαπημένο του σπορ, την ορειβασία.

 

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019, 08:47