Παρακινδυνευμένη κατά την αστυνομία ήταν η βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής σε εταιρεία ταχυμεταφορών επί της οδού Αστυδάμαντος στο Παγκράτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με μασούρια ζελατοδυναμίτιδας σε ένα σημείο που απέχει κάτι παραπάνω από 100 μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα Παγκρατίου, το οποίο βρίσκεται στην οδό Πρατίνου, δηλαδή στην πρώτη παράλληλο της Αστυδάμαντος.


(Xάρτης της περιοχής-σε απόσταση αναπνοής το ΑΤ. από το σημείο της έκρηξης)

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η ενέργεια χαρακτηρίζεται παρακινδυνευμένη, διότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Οι δράστες πυροδότησαν τα μασούρια με βραδύκαυστο φιτίλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προφανώς, όταν άναψαν το φιτίλι, κάθισαν σε σημείο ασφαλείας, για να διασφαλίσουν πως δεν θα υπάρξουν τραυματισμοί περαστικών από την έκρηξη» υποστηρίζει μιλώντας στη zougla.gr αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος συμμετέχει στις έρευνες.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αντιτρομοκρατική είναι πεπεισμένοι πως η επίθεση συνδέεται με τα περιβόητα τρομοδέματα της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς τον Νοέμβριο του 2010 δύο από τα μέλη της ένοπλης οργάνωσης συνελήφθησαν στην οδό Ριζάρη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, αφότου είχαν παραδώσει δύο δέματα-βόμβες στην υπάλληλο της συγκεκριμένης ταχυμεταφορικής.

Εικόνες που κατέγραψε ο φακός της zougla.gr το πρωί της Δευτέρας:


(To σημείο όπου τοποθετήθηκε η βόμβα)

Κατά συνέπεια, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι πρόκειται για ενέργεια αντεκδίκησης από την πλευρά των ασύλληπτων μελών της οργάνωσης για τις συλλήψεις των συντρόφων τους το 2010.

Παράλληλα, δεν θεωρούν τυχαίο το γεγονός πως στο Παγκράτι, μόλις πριν από δύο εβδομάδες, είχε βρεθεί γιάφκα, την οποία είχε νοικιάσει ένας από τους τέσσερις συλληφθέντες στο Βελβεντό της Κοζάνης.

Στο μεταξύ, υπολείμματα της εκρηκτικής ύλης έχουν ήδη μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, ώστε να συγκριθούν με την αντίστοιχη που είχε βρεθεί σε τέσσερα σακίδια που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι πριν από δύο εβδομάδες κοντά στην ΕΡΤ, στον ΟΤΕ και σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. Τότε, οι δράστες είχαν ωστόσο προειδοποιήσει τις Αρχές.

Η Αντιτρομοκρατική έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως με αυτόν τον τρόπο επιχειρήθηκε να χρονομετρηθεί η αντίδραση των αστυνομικών Αρχών.

Aναλυτικό φωτορεπορτάζ από το σημείο της έκρηξης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης