Έβαλε τέλος στη ζωή του

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015, 11:59


Την αρχική εκτίμηση, ότι ο 20χρονος σπουδαστής Βαγγέλης Γιακουμάκης έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του, επιβεβαιώνουν τα πρώτα αποτελέσματα από την ενδελεχή έρευνα που έγινε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ στην Αθήνα. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, στο μαχαίρι ταυτοποιήθηκε μόνο DNA του νεκρού, ενώ στα ρούχα εντοπίστηκαν ίχνη από μεγάλες κηλίδες αίματος, οι οποίες δεν διακρίνονταν πλέον με γυμνό μάτι. Επίσης, από τις αναλύσεις που έγιναν στο χώμα διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για το ίδιο με το χώμα του σημείου όπου εντοπίστηκε το πτώμα. 

Από κανένα στοιχείο, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, δεν προκύπτει εμπλοκή δεύτερου ατόμου, γεγονός που θα παρέπεμπε σε εγκληματική ενέργεια. Όλα συντείνουν στην αυτοχειρία, όπως ήταν και η αρχική εκτίμηση.Το πόρισμα από το Εγκληματολογικό της ΕΛΑΣ θα διαβιβαστεί πιθανότατα τη Δευτέρα στην Ασφάλεια Ιωαννίνων και στον Εισαγγελέα, προκειμένου να συμπληρώσει το δύσκολο παζλ της υπόθεσης.

​Από κανένα στοιχείο, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, δεν προκύπτει εμπλοκή δεύτερου ατόμου, γεγονός που θα παρέπεμπε σε εγκληματική ενέργειαΠαράλληλα, αναμένονται τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις που διενεργεί ο καθηγητής ιατροδικαστικής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης. Όσα στοιχεία έχουν προκύψει μέχρι τώρα δεν ανατρέπουν τα αρχικά, ωστόσο η πλήρης εικόνα θα διαμορφωθεί με την ολοκλήρωση των αναλύσεων. Τα αποτελέσματα αυτά θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά και για τις αρχές που διενεργούν τη σχετική έρευνα αλλά και για την κοινωνία, καθώς είχαν καλλιεργηθεί επί μακρόν κι από πολλές πλευρές διάφορα σενάρια.

Φυσικά, τα στοιχεία αυτά απαντούν στο τι ακριβώς συνέβη. Δεν μπορούν να δώσουν απάντηση στο γιατί... Γιατί δηλαδή ο Βαγγέλης Γιακουμάκης έβαλε τέλος στη ζωή του. Ήταν μόνο το δύσκολο και πιεστικό περιβάλλον της σχολής ή συνέβαινε και κάτι άλλο; Κι αν για το πρώτο οι αρχές έχουν μια εικόνα, για το δεύτερο δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα τίποτα.

Πηγή: Epiruspost.gr 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015, 12:31