Εβδομάδα κατά του καρκίνου του δέρματος

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013, 04:58
Εβδομάδα κατά του καρκίνου του δέρματος
Στην Ελλάδα που 6 μήνες το χρόνο η ηλιοφάνεια είναι εντονότατη και οι πολίτες δεν γνωρίζουν ότι η προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία του μπορεί να σώσει, η εβδομάδα πρόληψης κατά του μελανώματος έχει άλλη βαρύτητα. Το 90% των μελανωμάτων, αν διαγνωστούν έγκαιρα, μπορούν να θεραπευτούν, γι' αυτό και φέτος στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ), διοργανώνεται εβδομάδα πρόληψης από 27 έως 31 Μαΐου, με δωρεάν διαγνωστικούς ελέγχους.

Η Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος οργανώνεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μελανώματος, υπό την αιγίδα του Ευρωμελανώματος της ΕΔΑΕ και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV).

Κατά τη διάρκεια Ελληνικής Εβδομάδας κατά του Καρκίνου του Δέρματος, όπως γράφει το health.in.gr, οι δερματολόγοι της ΕΔΑΕ σε όλη τη χώρα θα δέχονται στα ιατρεία τους και σε νοσοκομειακά ιδρύματα το κοινό και θα διενεργούν δωρεάν εξετάσεις για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος.

Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.myskincheck.gr και να αναζητήσουν τη λίστα με τους συμμετέχοντες δερματολόγους για να κλείσουν ραντεβού.

Λόγω των περιβαλλοντικών μεταβολών και των αλλαγών στον τρόπο ζωής, τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης. Ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί πλέον ένα από τα 10 είδη καρκίνων που εμφανίζονται συχνότερα στους Ευρωπαϊκούς πληθυσμούς. Περίπου 130.000 μελανώματα εμφανίζονται παγκοσμίως και περίπου 37.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από μελάνωμα. Η ετήσια αύξηση του αριθμού των νέων περιπτώσεων που διαγιγνώσκονται στην Ευρώπη κυμαίνεται μεταξύ 0% και 8%.

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου
Με πληροφορίες από το eirinika.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013, 04:58