Εβδομάδα των Παθών για τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της δυτικής Μακεδονίας, που λειτουργούν οριακά, με ελάχιστους γιατρούς, λόγω των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, θέτοντας σε κίνδυνο χιλιάδες ασθενείς.

Από την Μεγάλη Παρασκευή και μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα οι γιατροί επί της ουσίας επιλέγουν τα παιδιατρικά περιστατικά στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων και… προσεύχονται να μην υπάρξουν απρόοπτα γεγονότα στις εφημερίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οκτώ γιατροί βγάζουν τις εφημερίες στις γιορτές του Πάσχα στην Παιδιατρική Κλινική –πέντε ημέρες δηλαδή- ενώ θα έπρεπε να εργάζονται τουλάχιστον 10 ειδικευόμενοι παιδίατροι και 5 ειδικοί.

Η κίνηση είναι ήδη αυξημένη καθώς κάθε χρόνο τέτοια εποχή υπάρχουν δεκάδες περιστατικά με γαστρεντερικές διαταραχές λόγω της πολυφαγίας και της νηστείας, ενώ ειδικά φέτος παρατηρείται έξαρση της ίωσης με γαστρεντερίτιδα που ταλαιπωρεί μικρούς και μεγάλους. Καθημερινά εξετάζονται 60-80 παιδιά στα εξωτερικά ιατρεία, ενώ η πληρότητα στην Παιδιατρική αγγίζει 80%.

Στο μεταξύ, «ένεση» με ιατρικό προσωπικό στα πέντε νοσοκομεία της δυτικής Μακεδονίας που «αιμορραγούν» υπόσχεται η 3η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Μακεδονίας. Τα νοσοκομεία Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Γρεβενών, Φλώρινας και Καστοριάς λειτουργούν με τεράστια προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «ποτήρι» ξεχείλισε μετά το θάνατο του μόλις 12 μηνών Γιαννάκη, ο οποίος κατέληξε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, αφού ταλαιπωρήθηκε εξαιτίας των κλειστών παιδιατρικών κλινικών στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας! Το γεγονός προκάλεσε την έντονη κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι ζητούν ποιοτική περίθαλψη.

Λίγες ημέρες μετά το τραγικό συμβάν, η διοίκηση της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας, με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι -μετά τις πρόσφατες οδηγίες της Υπουργού Υγείας- έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες πλήρωσης των θέσεων ιατρικού προσωπικού στα πέντε νοσοκομεία.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης