Εβδομάδα των παθών για τους ασθενείς της Λάρισας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009, 15:53
Εβδομάδα των παθών για τους ασθενείς της Λάρισας
Εβδομάδα των παθών αναμένεται να είναι αυτή μου μόλις ξεκίνησε για τους ασθενείς της Λάρισας.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από σήμερα, εκτός από τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, οι ειδικευόμενοι ιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, ενώ από αύριο και οι ειδικοί ιατροί, ύστερα από απόφαση της συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή.

Από την περασμένη Δευτέρα, οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας έχουν προχωρήσει σε διαρκή επίσχεση εργασίας.

Διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση στην εξόφληση δεδουλευμένων εφημεριών από τον περασμένο Ιούλιο αλλά και καθυστέρηση στην καταβολή των οφειλόμενων αναδρομικών για τις εφημερίες που πραγματοποίησαν από τον Ιανουάριο του 2009 έως και σήμερα.

Οι γιατροί απέχουν από τα εξωτερικά ιατρεία, ενώ τα μόνα περιστατικά που εξετάζουν είναι τα επείγοντα.

Με τα ίδια αιτήματα κατέρχονται από σήμερα σε διαρκή επίσχεση εργασίας και οι ειδικευόμενοι ιατροί του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ενώ θα ακολουθήσουν την Τρίτη οι ειδικοί ιατροί.

Όπως υποστηρίζει ο Ιωάννης Μαμαλούδης, εκπρόσωπος των ειδικευόμενων ιατρών του Π.Γ.Ν.Λ. με δηλώσεις του εξήγησε ότι οι γιατροί αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε επίσχεση εργασίας, καθώς διεκδικούν τα δεδουλευμένα των εφημεριών για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Οι ειδικευόμενοι ζητούν την κατανόηση του κόσμου, καθώς λόγω της επίσχεσης, αναμένεται μεγάλη ταλαιπωρία των ασθενών.

Όπως είναι αναμενόμενο, η συνεχιζόμενη επίσχεση εργασίας στα δύο νοσοκομεία της πόλης αναμένεται να προκαλέσει «έμφραγμα» στην ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών υγείας και της εξυπηρέτησης των πολιτών, καθώς θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, ενώ προγραμματισμένες από καιρό εξετάσεις, ραντεβού και χειρουργεία αναβάλλονται.

Τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα στη σημερινή συνάντηση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, κατά την οποία θα συζητηθεί το σχέδιο εξόφλησης των δεδουλευμένων εφημεριών, με την ελπίδα, έστω και την τελευταία στιγμή να αποφευχθούν οι κινητοποιήσεις των γιατρών και κατʼ επέκταση η ταλαιπωρία των ασθενών.

Πηγή: kosmoslarissa.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009, 16:10