Μυρτώ Τσάβαλου

Εικόνες που παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες καταγγέλλουν κάτοικοι του χωριού «Πλατεία» του Δήμου Βόλβης, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το εν λόγω χωριό, σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, παραμένει αποκλεισμένο εδώ και 70 συναπτά έτη, καθώς ο δρόμος που συνδέει την Πλατεία με το Ζαγκλιβέρι και από εκεί με τις πέριξ περιοχές δεν έχει ποτέ ασφαλτοστρωθεί.
«Πλησιάζει χειμώνας και το χωριό θα αποκλειστεί και πάλι. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε» ανέφερε στο zougla.gr ο κ. Ανέστης Καλαμπάκας, κάτοικος της περιοχής.

Όπως είπε, η σχετική μελέτη έγινε το 2001 και αφορά σε ασφαλτόστρωση δρόμου έκτασης εννέα χιλιομέτρων, ωστόσο μέχρι στιγμής έχουν ασφαλτοστρωθεί μόλις τρία χλμ.

«Αυτό συμβαίνει εδώ και 70 χρόνια, το χωριό παραμένει αποκλεισμένο με την πρώτη κακοκαιρία» δήλωσε στο zougla.gr o καταγγέλλων.

Μάλιστα, οι κάτοικοι του χωριού απέστειλαν σχετική επιστολή προς το αρμόδιο υπουργείο και τις αρμόδιες Αρχές, στην οποία αναφέρουν:

Ανοικτή επιστολή κατοίκων οικισμού Πλατείας Δήμου Βόλβης
Προς
Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης
Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας
Δήμαρχο Λαγκαδά
Δήμαρχο Βόλβης

Την 29η Οκτώβριου πραγματοποιήθηκε ανοικτή συνάντηση των κατοίκων του χωριού αριθμό 50 με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάρδα. Στη συνάντηση αυτή καταγράφηκε το μόνιμο πρόβλημα του χωριού, η ασφαλτόστρωση του δρόμου που συνδέει το χωριό Πλατεία με το χωριό Ζαγκλιβέρι. Οι κάτοικοι εδώ και 70 χρόνια είναι αναγκασμένοι να οδηγούν σε έναν κακοτράχαλο χωματόδρομο για να φτάσουν στο Ζαγκλιβέρι στο οποίο υπάρχει και κέντρο υγείας αλλά και αλλά μαγαζιά. Πολλές φορές οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να μείνουν αποκλεισμένοι μέρες διότι ο δρόμος χαλάει ή δημιουργεί βόθρο νερού. Στο πέρασμα των χρονών πολλές υποσχέσεις είχαν, αλλά ουδέποτε μπήκε άσφαλτος σε αντίθεση με τις νομοθεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι κάτοικοι θα παραμείνουν σε εγρήγορση μέχρι να λυθεί το μόνιμο πρόβλημα που είτε απειλεί άμεσα είτε υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Δείτε σχετικές φωτογραφίες:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης