Το περιστατικό έχει ήδη προκαλέσει «πονοκέφαλο» στις αστυνομικές αρχές, ενώ ήδη συζητείται έντονα στους κύκλους των ανθρώπων της νύχτας. Συνέβη προ ημερών έξω από γνωστό νυχτερινό κέντρο της Πάτρας – στέκι της νεολαίας! Και δεν αναφερόμαστε στο περιστατικό με το καλάζνικοφ – ρέπλικα και δράστη έναν άνδρα από χωριό της Αχαΐας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Κόσμου», δύο άτομα κατέβηκαν από ένα αυτοκίνητο, κρατώντας δύο καλάσνικοφ. Χωρίς να φέρουν κουκούλες ή μάσκες, προέταξαν τα όπλα προς το κατάστημα και άρχισαν να φωνάζουν: «Την επόμενη φορά που θα έρθουμε θα πυροβολήσουμε». Μέχρι οι υπεύθυνοι να καταλάβουν τι είχε συμβεί, οι δύο άνδρες μπήκαν και πάλι μέσα στο αυτοκίνητό τους και έγιναν καπνός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό έγινε γνωστό στην Αστυνομία, όμως προκλήθηκαν και πολλές συζητήσεις στη νύχτα. Αυτό που έκανε μεγάλη εντύπωση σε όλους είναι το γεγονός πως οι δράστες δεν είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους. «Βγήκαν με τα μούτρα τους», έλεγε στον «Κόσμο» άνθρωπος που γνωρίζει καλά όλα όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ.

Φαίνεται λοιπόν πως ενώ τα καταστήματα της Πάτρας άρχισαν να παίρνουν τα πάνω τους, και η κίνηση έχει αυξηθεί, τα «μπραβιλίκια» συνεχίζονται.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τελευταία, επικρατεί ηρεμία στην νυχτερινή ζωή της πόλης και οι κρατούνται ισορροπίες. Ορισμένοι καταστηματάρχες έχουν λάβει τα μέτρα τους. Έχουν προσλάβει άτομα για φύλαξη, τους πληρώνουν κανονικά και δεν έχουν ζήτημα… περαιτέρω προστασίας. Γλιτώνουν δε και την πιθανότητα εκβιασμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φαινόμενο δεν έχει την έκταση εκείνης της εποχής (οπότε και ο νυν βουλευτής Θανάσης Νταβλούρος ήταν Διοικητής Ασφαλείας Πατρών), όμως αυτό το περιστατικό ήρθε να φέρει… τα πάνω κάτω!

Από εκείνη την ημέρα και μετά πάντως δεν έχει εμφανιστεί άλλος σε αυτό το κατάστημα ή κάποιο άλλο. Εξετάζεται δηλαδή το ενδεχόμενο η ενέργεια να μην έχει σχέση με εκβιασμούς προκειμένου οι οπλοφόροι να ζητούν «μεροκάματο» για προστασία, αλλά να είχε αφορμή τυχόν προσωπικές διαφορές. Όλα αυτά όμως θα αποσαφηνιστούν εν καιρώ.

ΠΗΓΗ: dete.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης