Τον απόλυτο εφιάλτη έζησαν την Τρίτη οι κάτοικοι των Αγίων Αναργύρων στην Εύβοια, που έβλεπαν την πύρινη λαίλαπα να απειλεί κυριολεκτικά τα σπίτια τους.

Η φωτιά ξέσπασε τις 18.00 το απόγευμα στους Αγίους Αναργύρους, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Χαλκίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προαναφέραμε, οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών και στη μάχη της κατάσβεσης εκτός από τους πυροσβέστες μπήκαν και οι κάτοικοι με κλαδιά και λάστιχα.

Τον απόλυτο εφιάλτη έζησαν οι κάτοικοι των Αγίων Αναργύρων στην Εύβοια, που έβλεπαν την πύρινη λαίλαπα να απειλεί κυριολεκτικά τα σπίτια τους.

Η φωτιά ξέσπασε στις 18.00 το απόγευμα ανάμεσα σε σπίτια και 5 πεζοφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής έφτασαν άμεσα στο σημείο, αλλά η φωτιά είχε εξαπλωθεί επικίνδυνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη και για να μην καούν οι περιουσίες των κατοίκων και χρειάστηκε να μεταφερθούν στις εισόδους των σπιτιών για να γίνει η κατάσβεση. Οικογένειες έτρεχαν πανικόβλητες και τα μικρά παιδιά απομακρύνθηκαν από το σημείο, μέχρι να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο.

Κάηκε ολοσχερώς μεγάλη δασική έκταση περιμετρικά των σπιτιών και η περιοχή θυμίζει καμένη γη. Στο σημείο θα βρίσκεται όλο το βράδυ ισχυρή πυροσβεστική δύναμη καθώς υπάρχει κίνδυνος για αναζωπυρώσεις.

Πηγή: eviazoom

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης