Ούτε ιερό, ούτε όσιο δεν είχαν ιερόσυλοι στην Εύβοια, οι οποίοι περίμεναν πότε θα τελειώσει μία κηδεία για να κλέψουν το παγκάρι στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου. 

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, οι ληστές περίμεναν υπομονετικά να τελειώσει μια κηδεία που τελούνταν στον ναό και, μόλις απομακρύνθηκαν κλήρος, επίτροποι και πιστοί για την ταφή λεηλάτησαν το παγκάρι. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την κλοπή δημοσιοποίησε ο ίδιος ο εφημέριος του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος, Γεράσιμος Βασιλόπουλος, που ευχήθηκε στους κλέφτες «και εις ανώτερα».

Η ανακοίνωση του εφημέριου έχει ως εξής:

«Πριν από λίγη ώρα, ύστερα από την τέλεση κηδείας που έγινε στον Ιερό Ναό μας, κάποιοι ευλογημένοι αδελφοί μας, φεύγοντας οι επίτροποι και το προσωπικό του Ιερού Ναού μας από τον Ναό, έσπασαν την πόρτα και έκλεψαν το παγκάρι.. Τους εύχομαι υγεία και χαρές, πάντα η Παναγία και ο Άγιος Ιωάννης να τους προστατεύει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ζημιά της πόρτας είναι μεγάλη θα επωμιστούμε ως εκκλησιαστικό συμβούλιο το κόστος και η ευχή μου προς τους ανθρώπους αυτούς τους αδελφούς μου λεηλατώντας έναν Ιερό χώρο είναι και εις ανώτερα.. Ο Θεός να τους λυπηθεί… Αναμένω την Αστυνομία για δακτυλικά αποτυπώματα και να γίνουν τα περεταίρω… Καλή Παναγιά και καλή δύναμη». 

Πηγή: lamiareport.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης