Εύβοια-Ηράκλειο με... κανό!

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011, 16:59
Εύβοια-Ηράκλειο με... κανό!
Τον διάπλου του Νοτίου Αιγαίου από την Εύβοια στην Κρήτη, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για το «Χαμόγελο του Παιδιού», θα κάνουν δύο τολμηροί κωπηλάτες με τα κανό τους.

Ο 50χρονος Κώστας Μανατάκης από το Καστέλλι Κισάμου και 31 ετών Αγγελος Χριστοφίδης από την Αθήνα θα είναι οι κωπηλάτες, που θα ταξιδέψουν με μόνη συντροφιά τα κουπιά και τα κανό τους σε μια απόσταση 250, περίπου, μιλίων.

Ο Κώστας Μανατάκης είναι γνωστός για ανάλογες προσπάθειές του. Το 1999 είχε κάνει τον περίπλου της Κρήτης, το 2000 τον περίπλου Πελοποννήσου, το 2001 της ελεύθερη Κύπρου και το 2002 το ταξίδι Αλεξανδρούπολη - Αττική, πάντα με το κανό του.

Παρά την πολύ μεγάλη εμπειρία του αυτή η αποστολή έχει μια σειρά από ιδιαιτερότητες. 'Η απόσταση Εύβοια - Κρήτη δεν είναι μεγάλη για μένα. Απλά τώρα θα πρέπει να κάνουμε τον διάπλου από τη Σαντορίνη στο Ηράκλειο μια απόσταση 48 μιλίων στο ανοικτό πέλαγος. Μέχρι τώρα είχα κάνει τον περίπλου της Κρήτης, της Πελοποννήσου, της Κύπρου ήμουν κοντά στην ξηρά. Τώρα θα πρέπει να βγούμε στο ανοικτό πέλαγος, για μια μεγάλη απόσταση με πολλά σκάφη και ταχύπλοα, που ο καιρός θα πρέπει να είναι πολύ καλός.

Αυτό είναι το μοναδικό τμήμα του ταξιδιού που με προβληματίζει, αναφέρει ο κωπηλάτης. Η προσπάθεια αναμένεται να ξεκινήσει στις 22 Μαΐου.

Πηγή:cretalive

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011, 17:02