Εύβοια: Το «Νησί των Ονείρων» έγινε... εφιάλτης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014, 08:53
Εύβοια: Το «Νησί των Ονείρων» έγινε... εφιάλτης
Σε... μνημείο αδιαφορίας έχει μετατραπεί το Πεζονήσι στην Ερέτρια ή «Νησί των Ονείρων», όπως το έχουν ονομάσει λόγω της παραδεισένιας ομορφιάς του.

Aκίνητο 66 στρεμμάτων με εκπληκτικές υποδομές, σε ένα πανέμορφο σημείο, μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα, θα μπορούσε να είναι από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς. Κι όμως, όποιος επισκέπτεται το... όνειρο βρίσκεται μπροστά σε έναν εφιάλτη.

Το όμορφο αυτό νησάκι, που συνδέεται με γέφυρα με την πόλη της Ερέτριας, είχε από τη δεκαετία του '60 αξιοποιηθεί και πέρασαν από εκεί χιλιάδες επισκέπτες. Περιλαμβάνει ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα που αποτελείται από δύο κεντρικά κτίρια, τα οποία στεγάζουν συνολικά 52 δωμάτια, 46 μπανγκαλόου, εγκαταστάσεις μίνι γκολφ, τένις, βόλεϊ και πινγκ πονγκ, πάρκινγκ 300 αυτοκινήτων, εστιατόριο και beach bar. Κι όλα αυτά πάνω από μια μεγάλη παραλία με πεντακάθαρα νερά και ακριβώς απέναντι από το νησί Αγία Τριάδα, το οποίο πωλείται αντί 15 εκατ. ευρώ από την εφοπλιστική οικογένεια Παπανικολάου.

Οι εντυπωσιακές αυτές εγκαταστάσεις έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια, αλλά κανείς δεν σκέφτηκε να βάλει έστω έναν φύλακα να προστατεύει τον χώρο. Αποτέλεσμα; Τα κτίρια έχουν ρημάξει, κλέφτες έχουν αφαιρέσει τα πάντα, ενώ από παντού κρέμονται καλώδια, σωλήνες αιρκοντίσιον, σπασμένα καθίσματα, το μπαρ και το εστιατόριο με ένα διαλυμένο τραπέζι μπιλιάρδου, σπασμένα τζάμια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον τελευταίο έναν χρόνο βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ του δήμου και της ΕΤΑΔ, ώστε να «αναστηθεί» το νησί και να δοθεί ξανά για αξιοποίηση.

Είχε συμφωνηθεί να καταρτιστούν άμεσα τα τεύχη δημοπράτησης και να ξεκινήσει ο διαγωνισμός, καθώς υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Η συμφωνία προέβλεπε τη μακροχρόνια μίσθωση της έκτασης και είχε διαφημιστεί ως η πρώτη παραχώρηση ελληνικού νησιού, έστω κι αν το Πεζονήσι συνδέεται με τη στεριά. Τα σχέδια έμειναν και πάλι στα χαρτιά, πιθανότατα και λόγω των δημοτικών εκλογών, μέχρι να αναλάβει η νέα Αρχή.

Πηγή: Ημερησία

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014, 09:15