Στην περιοχή Πυθίου επικεντρώνεται τις επόμενες ώρες η προσοχή των τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκη και της πολιτικής προστασίας, καθώς το ύψος της στάθμης του ποταμού Έβρου, παρουσιάζει αυξητικές τάσεις πάνω από το όριο συναγερμού.

Το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού Έβρου στο Πύθιο άγγιξε τα 6,30μ., ξεπερνώντας κατά 60 εκατοστά το όριο συναγερμού. Εκφράζονται ανησυχίες και για το χωριό Πραγγί, όπου έχουν γίνει παρεμβάσεις ενίσχυσης των αναχωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη ο κύριος όγκος των νερών ρέει προς το κεντρικό και νότιο τμήμα του ακριτικού νομού κι αν το φαινόμενο δεν εκτονωθεί, εκφράζεται ανησυχία για τα αναχώματα των περιοχών Ψαθάδων, Αμορίου, Λαβάρων και Λαγυνών.

Στο βόρειο τμήμα της περιφερειακής ενότητας Έβρου, πέραν των ζημιών που προκάλεσαν οι πλημμύρες στο Ορμένιο, δεν διαπιστώνονται προβλήματα, καθώς οι καιρικές συνθήκες παγετού που επικρατούν, σε συνδυασμό με τις υπερχειλίσεις και τις ελεγχόμενες τεχνητές κατακλύσεις, εκτόνωσαν τις ροές.

Οι υπηρεσίες και οι αρχές του Έβρου παραμένουν σε υψηλή ετοιμότητα, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις, η απειλή των πλημμυρών δεν θα εκλείψει για το επόμενο χρονικό διάστημα, αφού το φαινόμενο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη Βουλγαρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης