Σοβαρό επεισόδιο με ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στον Έβρο, με θύμα μια γυναίκα.

Το περιστατικό, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, συνέβη στην παρέβρια περιοχή του Σουφλίου, όταν τουρκικό σκάφος προσπάθησε να προωθήσει παράνομα μετανάστες στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως διαπιστώθηκε, η 22χρονη γυναίκα που έχασε τη ζωή της, πυροβολήθηκε κατά πάσα πιθανότητα από τον διακινητή, σχεδόν εξ επαφής με 22άρι πιστόλι.

Πώς ξεκίνησε το αιματηρό επεισόδιο

Βάσει των πληροφοριών, γύρω στις 20:50 το βράδυ του Σαββάτου ελληνική περίπολος, που βρισκόταν στην περιοχή του Σουφλίου, μέσω θερμικής κάμερας διαπίστωσε έντονη κινητικότητα στα σύνορά μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν διαπίστωσαν ότι η βάρκα με τους παράτυπους μετανάστες κινούταν προς την ελληνική πλευρά του ποταμού, οι Έλληνες συνοριοφύλακες προχώρησαν στη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδό τους στη χώρα μας.

Αμέσως, οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες, σύμφωνα με τις πληροφορίες, άνοιξαν πυρ με αποτέλεσμα οι Έλληνες να τρέξουν να καλυφθούν, αλλά και να ανταποδώσουν με προειδοποιητικά πυρά.

Μετανάστες πήδηξαν από τη βάρκα – Η γυναίκα άρχισε να φωνάζει

Έξι από τους μετανάστες πρόλαβαν και πήδηξαν από τη βάρκα και επέστρεψαν πίσω στην τουρκική όχθη, πέντε όμως εξ αυτών συνέχισαν.

Η άτυχη γυναίκα τότε άρχισε να φωνάζει και ο διακινητής, όπως όλα δείχνουν, την πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής στην πλάτη και την σκότωσε, ρίχνοντας το σώμα της στο νερό.

Ο διακινητής παραμένει άγνωστο αν κατάφερε να γυρίσει πίσω στην τουρκική πλευρά, ωστόσο όταν έφτασε η βάρκα στην ελληνική όχθη, οι Έλληνες αστυνομικοί ακινητοποίησαν τρεις Πακιστανούς που επέβαιναν σε αυτή και μία γυναίκα από την Ερυθραία.

Στη συνέχεια, η ελληνική συνοριοφυλακή εντόπισε και ανέσυρε από το ποτάμι το σώμα της άτυχης γυναίκας -άγνωστης μέχρι στιγμής υπηκοότητας, πιθανόν αφρικανικής καταγωγής- που επέπλεε.

Η ιατροδικαστική εξέταση «δείχνει» τον διακινητή

Η αιτία θανάτου της γυναίκας επιβεβαιώθηκε αργότερα, σπό την ιατροδικαστική εξέταση που ακολούθησε και«έδειξε» πως είχε βληθεί σχεδόν εξ επαφής στην πλάτη και με μία σφαίρα από μικρού διαμετρήματος όπλου είχε καρφωθεί στην καρδιά της, πιθανόν 22 χιλιοστών.

Πάντως, το διαμέτρημα της σφαίρας «μαρτυρεί» πως το όπλο δεν ανήκει ουτε στους Τούρκους συνοριοφύλακες, αλλά ούτε και στους Έλληνες, και έτσι εκτιμάται ότι η ανθρωποκτονία της οφείλεται σε διακινητή.

Έρευνα για το περιστατικό διενεργείται από την Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης, ενώ ενημερώνεται η φυσική και πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας.

Οι πέντε μετανάστες που βρέθηκαν στο σκάφος έχουν μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για το επεισόδιο στον Έβρο:

Χθες Σάββατο, 16 Απριλίου 2022, και ώρα 20:50 σε περιοχή του Έβρου στο Σουφλί, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης εντόπισαν ομάδα ατόμων να επιβιβάζεται από την απέναντι όχθη σε πλαστική βάρκα με σκοπό την παράνομη είσοδο στη χώρα μας.

Προκειμένου να αποτραπεί η συγκεκριμένη διέλευση, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση φακών και φωνητικών προειδοποιήσεων σχετικά με την ιδιότητά τους («Αστυνομία – Γυρίστε πίσω»), ωστόσο εκείνη τη στιγμή από την απέναντι πλευρά ακούστηκαν πυροβολισμοί, η κατεύθυνση των οποίων δεν μπορούσε να διαπιστωθεί λόγω του σκότους.

Για τη διασφάλιση της σωματικής τους ακεραιότητας οι Έλληνες αστυνομικοί έσπευσαν να καλυφθούν, πυροβολώντας προειδοποιητικά στον αέρα, καθώς οι πυροβολισμοί από την απέναντι πλευρά συνεχίζονταν σε ριπές με τον ίδιο ρυθμό προς άγνωστη κατεύθυνση.

Όταν η βάρκα κατέφθασε στην ελληνική όχθη, πέντε από τους μετανάστες αποβιβάστηκαν από αυτή, ενώ οι υπόλοιποι επέστρεψαν πίσω. Οι τέσσερις από αυτούς κατάφεραν να φτάσουν στη στεριά κολυμπώντας ενώ μία γυναίκα παρέμεινε να επιπλέει στο νερό και όταν οι αστυνομικοί την ανέσυραν με δυσκολία, διαπίστωσαν τον θάνατό της.

Όπως διαπιστώθηκε η σωρός έφερε στην πίσω δεξιά θωρακική χώρα τραύμα, όμοιο με πυροβολισμού και μεταφέρθηκε για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, όπου από την πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή η αιτία θανάτου είναι πυροβολισμός από πολύ κοντινή απόσταση (μερικά εκατοστά) με χρήση όπλου μικρού διαμετρήματος.

Οι διασωθέντες, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος, εξετάσθηκαν σχετικά και προέκυψε ότι για τη μεταφορά τους στην Αθήνα είχαν πληρώσει από 2.000 ευρώ ο καθένας σε κύκλωμα διακίνησης στην Κωνσταντινούπολη.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης