Νεκρή εντοπίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής η 36χρονη μητέρα και ένα από τα τρία παιδιά της για τους οποίους είχε σημάνει συναγερμός τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην περιοχή του Έβρου.

Τη σορό της 36χρονης δασκάλας Αν Χατισέ Αχτσαμπάι και του μικρότερου από τα τρία παιδιά, που αγνοούνταν από τα ξημερώματα της Πέμπτης, εντόπισε η τουρκική ΕΜΑΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Συνεχίζονται οι έρευνες για τα άλλα δύο παιδιά

Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες με στόχο εντοπισμό των άλλων δύο παιδιών, του 7χρονου Αχμέτ Εσάτ και του 5χρονου Μεσούτ.

Όπως ανέφερε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης της επαρχίας της Αδριανούπολης «οι έρευνες επικεντρώνονται γύρω από την πέτρινη γέφυρα της Κασταμονής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μητέρα με τα τρία της παιδιά επέβαιναν σε βάρκα μαζί με άλλα πέντε άτομα, όλοι Τούρκοι υπήκοοι, η οποία ανετράπη στον ποταμό Έβρο.

Η 36χρονη

Στη βάρκα με την οποία επιχειρούσαν να διασχίσουν τον ποταμό ήταν και ο σύζυγος της 36χρονης και πατέρας των παιδιών ο οποίος διασώθηκε. 

Τα τρία παιδιά


 
Κομισιόν: Να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την καταπολέμηση των λαθρεμπόρων

Για το τραγικό περιστατικό στον Έβρο ενημερώθηκε η Κομισιόν. «Είδαμε τα δημοσιεύματα στον Τύπο και λυπούμαστε για τις τραγικές απώλειες», σχολίασε εκπρόσωπος της Επιτροπής. «Το περιστατικό επιβεβαιώνει δυστυχώς ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την καταπολέμηση των δικτύων των λαθρεμπόρων, που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία» είπε. 

Ο εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για τις διελεύσεις από τα τουρκικά σύνορα προς την Ελλάδα. «Η Επιτροπή παρακολουθεί συνεχώς τις μεταναστευτικές ροές στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.. Ενώ παρατηρήσαμε συνολική αύξηση των αφίξεων από την Τουρκία από τον Μάρτιο του 2018, τις τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκε σημαντική μείωση», σημείωσε.

«Όπως έχουμε ξαναπεί, η δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας εξακολουθεί να λειτουργεί και να αποδίδει, ενώ οι αφίξεις από την Τουρκία εξακολουθούν να είναι σημαντικά χαμηλότερες από ό,τι πριν από την υπογραφή της Δήλωσης. Όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, τα στοιχεία σχετικά με την άφιξη αλλάζουν καθημερινά και εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες όπως οι καιρικές συνθήκες και η χρονική περίοδος του έτους» τόνισε. 

Διαβάστε επίσης:
 Αλεξανδρούπολη: Τέσσερις αγνοούμενοι μεταξύ των οποίων τρία παιδιά στον Έβρο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης