Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό 49χρονος γυναικολόγος στη Λάρισα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020, 17:31
Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό 49χρονος γυναικολόγος στη Λάρισα

Θρήνος επικρατεί στη Λάρισα σήμερα Δευτέρα 30 Νοεμβρίου καθώς, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, ο 49χρονος γυναικολόγος Νεκτάριος Χαλβαντζάς έχασε τη ζωή του ύστερα από σκληρή μάχη με τον Covid-19. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τοπικού Τύπου, ο 49χρονος, που είχε καταγωγή από τη Φαρκαδόνα και ήταν λάτρης του body building, βρέθηκε θετικός στον Covid-19 πριν από έναν περίπου μήνα και έκτοτε μαχόταν να κρατηθεί στη ζωή, αλλά τελικά κατέληξε, σκορπώντας θλίψη. 

Συγκεκριμένα, ο γυναικολόγος, που διατηρούσε ιατρείο στο κέντρο της Λάρισας, νοσηλευόταν διασωληνωμένος το πρόσφατο διάστημα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, ενώ και η μητέρα του βρέθηκε θετική στον ιό, αλλά κατάφερε να τον νικήσει. 

Ο γυναικολόγος, αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, βοήθησε πολλά ζευγάρια να κάνουν το όνειρό τους, με την απόκτηση ενός παιδιού, πραγματικότητα, ενώ ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πολλοί στα social media «κάτι παραπάνω από γιατρός».

Ήταν και ο ίδιος παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Δήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας

Σε δήλωση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου, αναφέρονται τα εξής:

«Με αφορμή τον θάνατο του 49χρονου συναδέλφου μαιευτήρα-γυναικολόγου Νεκτάριου Χαλβαντζά από κορονοϊό, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους συγγενείς και φίλους του.

Παράλληλα, ευχόμαστε σε όλους τους γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπούς εργαζόμενους στις δομές Υγείας που νοσούν ή είναι απλά θετικοί από τον COVID-19, γρήγορη ανάρρωση και ομαλή επάνοδο στα καθήκοντά τους, που δεν είναι άλλα από τη μάχη για τη σωτηρία των συμπολιτών μας.

Ο γυναικολόγος ήταν επί έναν μήνα διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας
Ο υγειονομικός κλάδος μετρά αυτή τη στιγμή σημαντικές απώλειες, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά ολόκληρο το σύστημα Υγείας, ενώ παράλληλα επαυξάνει την ευθύνη της Πολιτείας για ενίσχυσή του σε όλα τα επίπεδα: προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, υλικά, σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, οργάνωση ΠΦΥ, κτιριακή αναβάθμιση. Επιπρόσθετα, αυξάνει την ευθύνη των συμπολιτών μας για αυτοπεριορισμό και αυστηρή τήρηση των προστατευτικών και περιοριστικών μέτρων».


 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020, 17:31