Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το βράδυ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά), τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, ενώ από το μεσημέρι της Τετάρτης τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην Πελοπόννησο με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Αττική είναι πιθανόν πρόσκαιρα μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης να σημειωθούν ισχυρές βροχές ή καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια του νομού.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος αλλά το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές. Πάντως τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.

Η πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Χάρτης βροχοπτώσεων)


(Οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στις 06.00 το πρωί της Τετάρτης)

Η θερμοκρασία την Τετάρτη θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 30 στην Κεντρική Ελλάδα, από 19 έως 32 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 18 έως 32 στη Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 21 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά, κυρίως στις Κυκλάδες και στα νοτιοανατολικά πελάγη, θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι στρεφόμενοι το απόγευμα σε βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις.

Αττική

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 26. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.

Θεσσαλονίκη

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ωστόσο στα ανατολικά και τα νότια θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Την Πέμπτη, υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως την Παρασκευή.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Πρόσκαιροι όμβροι ενδέχεται να σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 ,στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Καθημερινά μπορείτε να ενημερώνεστε αναλυτικά για την πρόγνωση του καιρού από το zougla.gr

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση – Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης