Με δική τους αποκλειστική ευθύνη για την προστασία τους, κυκλοφορούν οι κάτοικοι και οι διερχόμενοι οδηγοί της οδού Αντιοχείας στην πόλη της Ξάνθης, που έρχονται αντιμέτωποι με ένα μισοτελειωμένο έργο, το οποίο έχει χωρίσει τον δρόμο στα δύο, μετατρέποντας την οδήγηση σε μια «ρωσική ρουλέτα».

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής, πριν από περίπου έξι μήνες ξεκίνησαν εργασίες στο οδικό δίκτυο της οδού, εργασίες οι οποίες ωστόσο έμειναν στη μέση, με το δεξί τμήμα του δρόμου να θυμίζει εργοτάξιο, ενώ στο αριστερό κινούνται τα οχήματα και οι περαστικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη, δεν είναι λίγα τα περιστατικά ατυχημάτων που έχουν σημειωθεί στην περιοχή, κυρίως με μηχανάκια, τα οποία στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τον δρόμο έρχονται αντιμέτωπα με λακκούβες καθώς και με ένα ανισόπεδο τάπητα, που προκαλεί φθορές στα λάστιχά τους, κάνοντας τους οδηγούς να χάνουν την ισορροπία τους ή τον έλεγχο του οχήματός τους και να πέφτουν κάτω.

Οι κάτοικοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στη δημοτική αρχή της Ξάνθης εδώ και καιρό, ενώ πρόσφατα κατέθεσαν τα παράπονά τους εγγράφως στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, από όπου, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, έλαβαν μόνο μια προφορική απάντηση ότι το έργο έχει μείνει στάσιμο λόγω έλλειψης πόρων. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, οι κατοικίες που βρίσκονται περιμετρικά του δρόμου βυθίζονται καθημερινά στη σκόνη που σηκώνουν τα διερχόμενα οχήματα, ενώ ο κίνδυνος να σημειωθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: thrakitoday.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης