Με την προτροπή «Δεν παχαίνει, ομορφαίνει», οι παραγωγοί των Δικέλλων και της Μεσημβρίας καλούσαν σήμερα τον κόσμο να δοκιμάσει το ελαιόλαδό τους, το οποίο πωλούν χωρίς μεσάζοντες στην τιμή των 65 €/ συσκευασία 17 λίτρων.

Το κίνημα του φθηνού ελαιολάδου γεννήθηκε μόλις σήμερα στην Αλεξανδρούπολη, ωστόσο η προσπάθεια στηρίχθηκε από τον δήμο τις προηγούμενες ημέρες και έτσι οι παραγωγοί ξεκίνησαν με αρκετές παραγγελίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στο dimosia.gr η κα Αγγελική Τοπάλη, εκ μέρους των παραγωγών, σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα, ενώ η ποιότητα του λαδιού είναι «extra παρθένο» και αποτελεί προϊόν ολοκληρωμένης διαχείρισης. Η κανονική τιμή του ανέρχεται σε 80 €/ συσκευασία 17 λίτρων.

Η υπαίθρια αγορά έχει στηθεί στη «στροφή του Εγνατία» και λειτούργησε σήμερα από τις 10.00 έως τις 13.00, ενώ θα συνεχιστεί αύριο και την Τετάρτη τις ίδιες ώρες.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι τέτοιας ποιότητας ελαιόλαδο σπανίως πωλείται στα σούπερ μάρκετ (εξαιτίας της ποιότητάς του, είναι ιδιαίτερα ακριβό), ενώ οι παραγωγοί έχουν αρχίσει επαφές για πώληση του προϊόντος τους και σε άλλες πόλεις του Έβρου και της Ροδόπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης