Το ημερολόγιο έγραφε 30 Απριλίου 1999, όταν οι άνδρες της τροχαίας σταματούν, στον περιφερειακό τότε δρόμο των Καμένων Βούρλων, για έλεγχο ένα βυτιοφόρο που μεταφέρει προπάνιο.

Λίγα λεπτά μετά, ένα μικρό φορτηγάκι τύπου βαν προσκρούει στο πίσω μέρος του βυτιοφόρου και παίρνει φωτιά. Από την Π.Υ Λαμίας φεύγει αμέσως το πρώτο όχημα και μετά από 20 λεπτά περίπου φτάνουν στον τόπο του συμβάντος οι τρεις πυροσβέστες. Πριν καν προλάβουν να πιάσουν τις μάνικες μία τεράστια έκρηξη συγκλονίζει την περιοχή και σκορπά τον θάνατο…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την έκρηξη πέφτουν νεκροί οι Αρχιπυροσβέστες Στάθης Ριζόπουλος, Νίκος Νικολάου και ο Πυρονόμος Σωτήρης Σταμέλος. Στο σημείο ξεψύχησαν επίσης ο 39χρονος οδηγός του βυτιοφόρου Ανδρέας Παπακωνσταντίνου και ο οδηγός του βαν Κωνσταντίνος Μανανάς. Από την ισχυρή έκρηξη τραυματίστηκαν 14 ακόμη άτομα.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ο οδηγός αν και βρισκόταν αρκετά μακριά, χτυπήθηκε από κομμάτι λαμαρίνας στο κεφάλι και σκοτώθηκε επί τόπου, ενώ ο οδηγός του βαν που ήταν κοντά στο σημείο εξαϋλώθηκε και δεν βρέθηκε ποτέ!

Τα κομμάτια του βυτιοφόρου εκτοξεύθηκαν σαν τορπίλες και έπεσαν στα σπίτια και τα χωράφια. Το μεγαλύτερο από αυτά κατέστρεψε την στέγη ενός διώροφου σπιτιού 200 μέτρα μακριά, ενώ κομμάτια βρέθηκαν και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: lamiareport

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης