Φθιώτιδα: Προβλήματα από την κακοκαιρία

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 4 Απριλίου 2020, 22:27
Φθιώτιδα: Προβλήματα από την κακοκαιρία

Συνεχίστηκε για δεύτερο 24ωρο η κακοκαιρία, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις με εξαίρεση τα ορεινά όπου σημειώνονται χιονοπτώσεις.

Η δυτική Φθιώτιδα και η Ευρυτανία είχε σφοδρή χιονόπτωση που σπάνια βλέπουν τον Απρίλιο μήνα με το χιόνι, στα ορεινά χωριά των Βαρδουσίων αλλά και ανατολικότερα μέχρι την Παλαιά Γιαννιτσού να ξεπερνά τους 40 πόντους!

Την ίδια ώρα έκλεισε η πρόσβαση που έχει φτιάξει η Περιφέρεια στη γέφυρα του Παλιουρίου και οι κτηνοτρόφοι δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επιχειρήσουν να περάσουν από το σημείο γιατί ο Σπερχειός έχει ανέβει επικίνδυνα.

Ψηλά είναι η στάθμη του ποταμού και ανατολικότερα στην πεδιάδα της Λαμίας με το νερό να απειλεί την πρόσβαση στα γύρω χωριά. Προληπτικά πάντως έχει κλείσει και εντός της Λαμίας ο Ξηριάς στον «Κένταυρο».

Προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση αντιμετωπίζει όμως και ο Δήμος Λοκρών με την Πολιτική Προστασία να είναι από νωρίς το απόγευμα έξω με το δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους προκειμένου να διευθετήσουν την έξοδο των υδάτων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Περιφέρειάρχη Φάνη Σπανό μηχανήματα της Περιφέρειας επιχειρούν σε Λοκρίδα, Τυμφρηστό, Κωπαΐδα, Ροβιές - Ήλια, Κρίκελλο και ορεινή Φωκίδα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων αναμένουμε από το απόγευμα της Κυριακής, με τα χιόνια όμως από αργά το βράδυ να κατεβαίνουν ταυτόχρονα σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Πηγή: lamiareport.gr

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 4 Απριλίου 2020, 22:33