Είχε τη… φαεινή ιδέα να κάνει φάρσα, προειδοποιώντας για ύπαρξη βόμβας σε λεωφορείο με στόχο να… το προλάβει.

Ο λόγος για έναν φαντάρο, ο οποίος ήθελε να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη με το ΚΤΕΛ, έχοντας ως τελικό προορισμό τον Έβρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά τις 12.30 και ενώ το λεωφορείο έφθανε στο Βελεστίνο, στο οδόστρωμα εμφανίστηκαν αστυνομικοί, οι οποίοι ακινητοποίησαν το όχημα. Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τους επιβάτες να αποβιβαστούν, εξηγώντας στον οδηγό ότι είχαν δεχθεί τηλεφώνημα από άγνωστο για τοποθέτηση βόμβας, στο «100» της Άμεσης Δράσης. 

Στο σημείο έσπευσε ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και ύστερα από εξονυχιστικούς ελέγχους διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα, με συνέπεια το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ να καθυστερήσει μία ώρα να φτάσει στον προορισμό του. 

Σύντομα, ωστόσο, αποκαλύφθηκε ότι το τηλεφώνημα για τον εκρηκτικό μηχανισμό είχε γίνει από έναν Βολιώτη νεοσύλλεκτο, ο οποίος κατατασσόταν στη Θεσσαλονίκη και ήθελε να καθυστερήσει με κάθε τρόπο το λεωφορείο για να το προλάβει! Ο ίδιος φέρεται να παραδέχτηκε ότι προέβη σ’ αυτήν την ανόητη ενέργεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νεαρός πρόλαβε και επιβιβάστηκε στο ΚΤΕΛ, όμως όταν αποβιβάστηκε οι αστυνομικοί τον συνόδεψαν στο αστυνομικό τμήμα αντί για τη μονάδα του. 

Με πληροφορίες από τον «Ταχυδρόμο»

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης