Κατέσχεσαν τους μισθούς των εργαζομένων στο Λαϊκό Νοσοκομείο, επειδή το Δημόσιο δεν έχει εξοφλήσει τα χρέη του στη φαρμακευτική εταιρεία Oktafarma με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Το πρωτοφανές αυτό γεγονός καταγγέλλει ο Σύλλογος εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μισθοί 300 ειδικευομένων ιατρών και τα χρήματα που προορίζονταν για τις υπερωρίες (νυκτερινά, αργίες κλπ) πάνω από 1.000 υπαλλήλων, αλλά και τα αποθεματικά του Λαϊκού Νοσοκομείου «εγκλωβίστηκαν» από την Εθνική Τράπεζα, προκειμένου να εξοφληθεί ο προμηθευτής.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ο προμηθευτής είναι και… πελάτης της Τράπεζας.
Πρόκειται για εταιρεία στην οποία το νοσοκομείο χρωστάει 2,5 εκατ. ευρώ, για προμήθειες φαρμακευτικού υλικού και ορισμένων φαρμάκων.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων, Τάσος Αντωνόπουλος, δηλώνει στη zougla.gr ότι η κατάσχεση των μισθών είναι παράνομη και δεν θα περάσει έτσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
 

«Είναι ειρωνεία», λένε οι εργαζόμενοι. «Είναι γνωστό ότι τα υλικά που αγοράζουν τα ελληνικά νοσοκομεία συνήθως υπερτιμολογούνται σε ποσοστό 200-300%, με τις γνωστές μεθόδους των offshore εταιρειών στην Κύπρο κλπ. Αν αυτό περάσει, τελικά θα είναι οι εργαζόμενοι που θα πληρώνουν τα υπέρογκα χρέη του Δημοσίου που δημιουργήθηκαν από το “πάρτι” στο χώρο της υγείας και την αδιαφορία του πολιτικού κόσμου που διαρκεί ολόκληρες δεκαετίες».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου εργαζομένων αναρτήθηκε σε πολλά σημεία του Λαϊκού Νοσοκομείου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης