Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις για το μέλλον της Δημοτικής Αστυνομίας, φορέα ο οποίος καταργείται στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του Δημόσιου Τομέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη προχωρούν στη σύσταση ομάδας εργασίας για την όσο το δυνατόν ταχύτερη υλοποίηση του προγράμματος της κινητικότητας, καθώς πλέον έχουν αρθεί και οι τελευταίες επιφυλάξεις αναφορικά με το θέμα της αξιοποίησης των δημοτικών υπάλληλων. Επί του θέματος εξάλλου τοποθετήθηκε τόσο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας όσο και ο Χ. Αθανασίου (Δικαιοσύνης), οι οποίοι άφησαν ορθάνοιχτο παράθυρο για την παραμονή των περισσότερων εξ αυτών στο Δημόσιο. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ξεκαθάρισε πως «όποιος μπήκε με διαδικασίες ΑΣΕΠ δεν έχει να φοβηθεί τίποτε».

Η κυβέρνηση καλείται να προχωρήσει τάχιστα το πρόγραμμα της κινητικότητας στο Δημόσιο μετά και τις εξελίξεις στο πρόσφατο Eurogroup, όπου οι Ευρωπαίοι εταίροι συνεχίζουν να μην επηρεάζονται από τον… αέρα αισιοδοξίας για την υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και να ζητούν… ονόματα απολυμένων στο Δημόσιο μέσω των εκπροσώπων της Τρόικας. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας στους πέντε δημοτικούς αστυνομικούς θα τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Η «επόμενη» ημέρα για τη Δημοτική Αστυνομία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις προθέσεις του σχετικά με την αξιοποίηση των δημοτικών αστυνομικών από την ΕΛ.ΑΣ. ξεκαθάρισε με δήλωσή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν.Δένδιας.

Ο Ν. Δένδιας«Στόχος μας είναι οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι θα ενταχθούν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις τοπικές κοινωνίες και εντέλει στους δημότες. Το υπουργείο όχι απλώς θα αξιοποιήσει στο ακέραιο την εμπειρία των δημοτικών αστυνομικών, αλλά και θα τους καταστήσει σημαντικό παράγοντα στην εμπέδωση κλίματος ευνομίας στις πόλεις μας», εξήγησε.

«Ήδη, με τη σύσταση της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Πολιτών και Δημοτικής Αστυνόμευσης, στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο αναδιάρθρωσης της Αστυνομίας, προβλέπεται η αξιοποίηση των δημοτικών αστυνομικών και η ομαλή ένταξή τους στο νέο μοντέλο δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας», πρόσθεσε, καλώντας παράλληλα τα κόμματα, τους αιρετούς άρχοντες της Αυτοδιοίκησης, τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστικούς φορείς να στηρίξουν «τη μεγάλη αυτή προσπάθεια».

Ο Χ. Αθανασίου«Κανείς δεν περισσεύει απ’ όσους μπορούν να προσφέρουν στον κρίσιμο τομέα της ασφάλειας του πολίτη», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπος Αθανασίου, έκανε λόγο για «ανάγκες επείγουσας κάλυψης θέσεων σωφρονιστικών φυλάκων, που μπορούν να ικανοποιηθούν από τη διαδικασία κινητικότητας των δημοτικών αστυνομικών».

Στους δρόμους οι δημοτικοί αστυνομικοί

Εν τω μεταξύ στους δρόμους κατέβηκαν οι δημοτικοί αστυνομικοί διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για διάλυση του σώματος.

Το Σάββατο, 13 Ιουλίου, βγήκαν πεζοί, με τις μηχανές και τα αυτοκίνητα της υπηρεσίας στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ενώ σήμερα έκαναν την εμφάνισή τους στην παραλιακή.

Συνάντηση υπουργών με την ΚΕΔΕ

Οι μετατάξεις των δημοτικών αστυνομικών είναι σχεδόν βέβαιο πως θα αποτελεί ένα από τα θέματα που θα εξεταστούν στην αυριανή συνάντηση της ΚΕΔΕ.

Ειδικότερα, στις 16.00 το μεσημέρι οι υπουργοί Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, Δ. Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης και Οικονομικών Γ. Στουρνάρας θα έχουν επαφές με στελέχη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Οικονομικών. Λίγο νωρίτερα, στις 14.00 το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ και οι επικεφαλής των παρατάξεων που μετέχουν σε αυτήν θα συναντηθούν με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο.

Διαβάστε επίσης:
Ομάδα εργασίας για το μέλλον των δημοτικών αστυνομικών, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013, 18:08

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης