«Φέσι» 900.000 ευρώ στο ΑΧΕΠΑ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 24 Απριλίου 2011, 15:42
«Φέσι» 900.000 ευρώ στο ΑΧΕΠΑ
Τη στιγμή που τα υλικά πρώτης ανάγκης, όπως γάζες και βαμβάκι, λιγοστεύουν μέρα με τη μέρα στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ», υπάρχει μια «μαύρη τρύπα» χιλιάδων ευρώ, από παλιές οφειλές των κυλικείων, τα οποία απλώς δεν... εισπράττονται.

Όπως καταγγέλλει στην εφ. Μακεδονία το σωματείο εργαζομένων του «ΑΧΕΠΑ», το πρώτο κυλικείο, που λειτούργησε επί σχεδόν μία δεκαετία στο υπόγειο του νοσοκομείου, κοντά στα γραφεία του σωματείου, αλλά τελικά έκλεισε λόγω λήξης της σύμβασής του, χρωστά στο νοσοκομείο απλήρωτα ενοίκια ύψους περίπου 300.000 ευρώ.

Το δεύτερο, που λειτουργεί από το 2006 μέχρι σήμερα, δίπλα στην είσοδο του «ΑΧΕΠΑ» επί της οδού Αγίου Δημητρίου, χρωστάει τα τελευταία δυόμισι χρόνια ενοίκια ύψους 600.000 ευρώ.

Μάλιστα, τον Μάρτιο του 2010 το σωματείο εργαζομένων προσέφυγε στη δικαιοσύνη και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τα διαφυγόντα χρέη από τα ενοίκια που δεν κατέβαλαν τα δύο κυλικεία, αλλά τελικά η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο. Ταυτόχρονα, είχε ενημερώσει με σχετικές επιστολές τόσο τους προηγούμενους υπουργούς Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, όσο και τον νυν υπουργό, Ανδρέα Λοβέρδο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 24 Απριλίου 2011, 15:45