«Καμπάνα» για τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Σ. Ζησιμόπουλο, από το Πρωτοδικείο της Αθήνας, αφού τον καταδίκασε σε φυλάκιση 10 μηνών, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην εισήγηση της εισαγγελέως διατυπώθηκε πρόταση για ποινή διετούς φυλάκισής του, την οποία τελικά απέφυγε λόγω προτέρου εντίμου βίου!

Οι δικαστές δέχθηκαν ότι υπήρξε δόλος εκ μέρους του τέως προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, σε ό,τι αφορά την πολυετή καθυστέρηση διερεύνησης καταγγελίας μιας μικρομεσαίας ελληνικής επιχείρησης για τις καταχρηστικές πρακτικές ενός πολυεθνικού κολοσσού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην υπόθεση που εξετάσθηκε, η εταιρεία «Δρίτσας» δικαιώθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία διαπίστωσε τις βαρύτατες παραβάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας από την ελληνική θυγατρική της Nestle, επιβάλλοντας στην εταιρεία πρόστιμο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως καταγγέλλει ο επιχειρηματίας, η υπόθεσή του ήταν «θαμμένη» επί χρόνια σε κάποια συρτάρια της Επιτροπής, καθώς οι αρμόδιοι «ξεχνούσαν» να αναθέσουν τη διερεύνηση των καταγγελιών σε εισηγητή και μόλις το 2006 έγινε έφοδος ελεγκτών στη Nestle, κατόπιν πρωτοβουλίας του τότε γενικού διευθυντή, Π. Αδαμόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης