Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, όπως και πρωτοδίκως επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στο Γιώργο Βογιατζή-Βούτση, γιο του στελέχους του Συνασπισμού, Νίκου Βούτση για την υπόθεση της ληστείας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην περιοχή του Γκύζη στις 3 Οκτωβρίου 2007.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ληστεία, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή μετατρέποντας την αρχική κακουργηματική κατηγορία που αντιμετώπιζε για διακεκριμένη κατοχή εκρηκτικών, κάνοντας δεκτή και την εισαγγελική πρόταση. Ο εισαγγελέας τόνισε μεταξύ άλλων πως δεν προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος είχε πρόθεση να χρησιμοποιήσει το όπλο και την χειροβομβίδα που είχε στην κατοχή του κατά ανθρώπων. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος υπογράμμισε πως η ιδεολογία του δεν θα του επέτρεπε να χρησιμοποιήσει βία σε βάρος ανθρώπων. Ωστόσο, υποστήριξε ότι δεν μετανιώνει για την πράξη του, κάτι όμως που δεν σημαίνει, όπως τόνισε, ότι θα την επαναλάβει στο μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο πατέρας του Νίκος Βούτσης ο οποίος ανέφερε: « «Μόνο ο ίδιος μπορεί να πει γιατί το έκανε αυτό. Είναι μια πράξη που με υπερβαίνει από πλευράς επιλογών. Δεν έχω αυτήν την ιδεολογική κατεύθυνση, ωστόσο, κατανοώ πως η νεολαία αντιδρά». Οι υπάλληλοι της τράπεζας όπου έγινε η ληστεία κατέθεσαν νωρίτερα ότι ο κατηγορούμενος κρατούσε την χειροβομβίδα και το πιστόλι μόνο για εκφοβισμό, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ήταν ευγενικός και στο τέλος τους ευχαρίστησε.

Ο κατηγορούμενος έχει αποφυλακιστεί ήδη από τον Αύγουστο του 2010 καθώς έχει εκτίσει την ποινή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης