Αγανακτισμένοι είναι εκατοντάδες αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου στη Θεσσαλία από τα εκτεταμένα κρούσματα κλοπών σε εξαρτήματα του δικτύου άρδευσης, υπόγειων και επίγειων, όπως είναι οι μπρούτζινες βάνες. 

Συγκεκριμένα για τέταρτη συνεχή φορά δράστες αφαίρεσαν αφαίρεσαν καλώδια και μετασχηματιστές της ΔΕΗ από δύο γεωτρήσεις στην αγροτική περιοχή Μπουγάζι, προκειμένου να καρπωθούν τον χαλκό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνέπεια των κλοπών ήταν να μείνουν χωρίς νερό δεκάδες στρέμματα με καλλιέργειες και μάλιστα στην περίοδο της συγκομιδής.

Ο νέος πρόεδρος του ΤΟΕΒ Παντελής Μπακαγιάννης και το διοικητικό συμβούλιο κάνουν για άλλη μια φορά έκκληση προς τους όλους τους αρμόδιους φορείς να ληφθούν αυστηρά μέτρα ώστε να πάψουν τα κρούσματα των κλοπών στις γεωτρήσεις και να μην κινδυνεύουν οι καλλιέργειες από την ξηρασία.

Ο κ. Μπακαγιάννης μάλιστα αναγκάστηκε να λάβει δραστικά μέτρα για το θέμα των κλοπών και να ζητήσει τη συνεργασία ιδιωτικής εταιρίας «Σεκιούριτι» για τη φύλαξη των γεωτρήσεων από τις κλοπές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα τονίζεται το μεγάλο οικονομικό κόστος για τον οργανισμό το οποίο επιβαρύνει τους ίδιους τους αγρότες. Επίσης, οι επισκευές είναι και χρονοβόρες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης