"Φιλί ζωής" για δανειολήπτη στην Ιεράπετρα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013, 18:58
"Φιλί ζωής" για δανειολήπτη στην Ιεράπετρα
Πάνω από το μισό χρέος ενός νοικοκυριού, κούρεψε το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας.

Ο δανειολήπτης από την Ιεράπετρα είχε χρεωθεί σε δυο τράπεζες. Απευθυνόμενος στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης κατάφερε να ψαλίδισμα του χρέους κατά 55,5 %!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας ο δανειολήπτης τυγχάνει να είναι μέλος της, πρόκειται ,για ένα Δημοτικό υπάλληλο, ηλικίας 34 ετών, έγγαμο ,με ένα ανήλικο τέκνο, με σύζυγο άνεργο.

Ο εν λόγο δανειολήπτης είχε δημιουργήσει χρέος σε δύο Τράπεζες, με καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες ,συνολικού ύψους ολικής οφειλής 43.073 Ευρώ.

Περιουσιακά στοιχεία δεν διαθέτει στην κυριότητα του. Το μόνο του περιουσιακό στοιχείο, είναι ένα Ι.Χ αυτ/το μάρκας PEUZEOT 206 κυριότητας 50% ¨μετά της συζύγου του.

Το σημαντικό σ'αυτή την απόφαση είναι ότι ο εν λόγω δανειολήπτης είναι μισθωτός του Δήμου στην Ιεράπετρα, τα εισοδήματα του μειώθηκαν αρκετά, λόγω της μείωσης του μισθού του την τελευταία τριετία.

Συγκεκριμένα από 957,62 ευρώ, έφθασε στα 796,90 ευρώ λόγω της γενικότερης μείωσης μισθών και συντάξεων του Δημοσίου.

Η δε σύζυγός του είναι σήμερα άνεργη. Η οικογένεια διαμένει σε μισθωμένη κατοικία, καθώς ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του διαθέτει τοιαύτη, με αποτέλεσμα να υποχρεώνεται στην καταβολή μισθώματος, στοιχεία τα οποία αποδείχτηκαν κατά την διαδικασία συζήτησης της υπόθεσης.

Από τα στοιχεία αποδείχτηκε η αδυναμία ανταπόκρισης καταβολών δόσεων για το χρέος και παρά τις αιτιάσεις της πρώτης παριστάμενης Τράπεζας περί αοριστίας, το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας βλέποντας τα πραγματικά στοιχεία της αίτησης και των συν/μενων σαυτή δικαιολογητικών, έδωσε την ελπίδα στην οικογένεια του δανειολήπτη.

Το Ειρηνοδικείο αποφάσισε για το δανειολήπτη να καταβάλει δόσεις τετραετίας μέχρι του ποσού των 19.200 ευρώ, απαλλάσσοντας τον από κατά το μεγαλύτερο ποσό του χρέους των 23.873,31 ευρώ δηλαδή του "κούρεψε " το χρέος του. κατά 55,5%!

Επί του αποτελέσματος ,,η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,ευχαριστεί όλο το επιστημονικό προσωπικό του Γραφείου, της Ιεράπετρας,που συνέδραμαν, συνέβαλλαν και οδήγησαν σαυτό το νικηφόρο για την οικογένεια του δανειολήπτη αποτέλεσμα, δεν ξεχνά επίσης να ευχαριστήσει τους δικαστές του νησιού,που για μια ακόμα φορά στέκονται δίπλα στους χειμαζόμενους από την οικονομική κρίση καταναλωτές, δίνοντας αξιοπρεπή και νικηφόρα δικαστικά αποτελέσματα.

Πηγή: flashnews

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013, 18:58