Τρεις Μονές του Αγίου Όρους επισκεπτόταν ο προφυλακισμένος ψευτογιατρός Νικόλαος Κοντοστάθης. Βασικό του «στέκι» στο Όρος ήταν η υπό κατάληψη Μονή Εσφιγμένου, που ελέγχεται από Ζηλωτές, φανατικούς Ταλιμπάν της Ανατολικής Εκκλησίας, οι οποίοι καταφέρονται κατά του Πατριαρχείου, κατά της Αρχιεπισκοπής της Ελλάδος αλλά και κατά της ίδιας της Ελληνικής Πολιτείας.

Ο άνθρωπος που κατηγορείται ότι προκάλεσε τον θάνατο σε συνανθρώπους του βαριά ασθενείς πουλώντας ψεύτικες ελπίδες προμηθευόταν τα σκευάσματά του από τη Μονή Εσφιγμένου (πιθανώς και από τις άλλες δύο). Η υπό διωγμό και εκτοπισμένη από τη Μονή Εσφιγμένου νόμιμη μοναστική αρχή εξέδωσε ανακοίνωση οποία αναφέρει τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καρυές Αγίου Όρους

19.6/2.7.2020

Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου, κατόπιν εσφαλμένων αναφορών σε διάφορα δημοσιεύματα, δηλώνει πως ουδέποτε έχει έρθει σε επικοινωνία ή συναλλαγή με τον φερόμενο ως ψευδογιατρό, Νικόλαο Κοντοστάθη, και ουδέποτε μοναχός της τον σύστησε σε οιονδήποτε, αλλά, αντιθέτως, έγινε παράνομη χρήση του ονόματός της από τους καταληψίες του κεντρικού της κτηριακού συγκροτήματος. Επιπλέον, ποτέ εκπρόσωπος της Μονής δεν έκανε δηλώσεις επί του θέματος, ανώνυμα και με αλλοιωμένη φωνή, όπως παρουσιάστηκε σε δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξ όσων δυνάμεθα να γνωρίζουμε, ο κατηγορούμενος επανειλημμένως διέμεινε στο υπό κατάληψη κεντρικό κτηριακό συγκρότημα της Μονής, προφανώς έχοντας εισέλθει παράνομα στο Άγιο Όρος, εφόσον ουδέποτε εφοδιάστηκε με το απαραίτητο για νόμιμη είσοδο διαμονητήριο από το γραφείο προσκυνητών της Ιεράς Επιστασίας.

Οι καταληψίες του κεντρικού κτηρίου της μονής μας δεν είναι Εσφιγμενίτες, ούτε Αγιορείτες μοναχοί.

Η υπόθεση των σχέσεων του φερόμενου ως ψευδογιατρού με τους καταληψίες της Μονής βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της διερεύνησης από τις αρμόδιες αρχές. Η Ιερά Μονή μας παρακολουθεί με πολλή προσοχή τις εξελίξεις και θα επανέλθει επί του θέματος μόλις διαλευκανθούν όλες οι πτυχές του, όπως αυτή που σχετίζεται με οικονομικές δοσοληψίες, καθώς και με την παράνομη συνεργασία όλων όσοι ευθύνονται σε πράξεις εις βάρος της υγείας και της ζωής αθώων ανθρώπων.

Εκ της Ιεράς Μονής.

 

Είναι προφανές πως ο εγκληματίας ψευτογιατρός συνεργαζόταν με παραεκκλησιαστικά κυκλώματα που έχουν άκρες στο Όρος και όχι μόνον. Ως γνωστόν ο Κοντοστάθης εντόπιζε τα θύματά του στήνοντας ενέδρα και σε μοναστήρια όπου συγκεντρώνονταν απελπισμένοι ασθενείς με τους συγγενείς τους. Η υπόθεση θυμίζει έντονα αντίστοιχες περιπτώσεις εργαλειοποίησης του θρησκευτικού φανατισμού από απατεώνες (Αγία Αθανασία του Αιγάλεω φερειπείν) με στόχο αφελείς θρησκόληπτους ή ανθρώπους σε απόγνωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης