Σε αποκλεισμό όλων των εισόδων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν σήμερα το πρωί μέλη φοιτητικών συλλόγων στη Θεσσαλονίκη.

Αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την Ανώτατη Εκπαίδευση, οι φοιτητές ζητούν την απόσυρσή του αλλά και την επιστροφή τους στα φοιτητικά έδρανα με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φοιτητές έχουν τοποθετήσει λουκέτα στις πόρτες του Πανεπιστημίου και έχουν μπλοκάρει όλες τις εισόδους προς το campus, πλην εκείνης που οδηγεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

«Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο! Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία! Επαναλειτουργία των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας!» ανέφεραν χαρακτηριστικά στο κάλεσμά τους οι φοιτητικοί σύλλογοι.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη φοιτητές, εκπαιδευτικοί και μαθητές πραγματοποίησαν μαζικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και σε άλλες πόλεις, σπάζοντας παράλληλα την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων.

Αναλυτικά τα αιτήματα των φοιτητικών συλλόγων:

– Απαιτούμε την απόσυρση του Νομοσχεδίου
– Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών.
– Ούτε σκέψη για Πανεπιστημιακή Αστυνομία! Οι φοιτητές που παλεύουν για σπουδές, δουλειά και δικαιώματα δεν είναι εγκληματίες!
– Σπάμε στην πράξη τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης!
– Απόσυρση όλων των κατηγοριών για τους συλληφθέντες μέλη ΦΣ
– Ούτε σκέψη για πειθαρχικό δίκαιο. Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες!
– Όχι στην θέσπιση βάσης εισαγωγής.
– Όχι στην ισοτίμηση των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων με των πανεπιστημίων.
– Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους.
– Όχι στα ενιαία ψηφοδέλτια και στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες. Κάτω τα χέρια από τους φοιτητικούς συλλόγους.
– Απαιτούμε την επαναλειτουργία των σχολών μας από το εαρινό εξάμηνο! Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Υγείας μας.
– Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών!

Πηγή: voria.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης