Φοιτητές «κατέλαβαν» αστικό λεωφορείο στην Κομοτηνή

Φοιτητές «κατέλαβαν» αστικό λεωφορείο στην Κομοτηνή
Στην κατάληψη ενός λεωφορείου του ΚΤΕΛ Κομοτηνής προχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης μέλη της Αριστερής Ενότητας (ΑΡΕΝ) αντιδρώντας στο αντίτιμο των 60 λεπτών που καλούνται να καταβάλουν οι φοιτητές της περιοχής για τη μεταφορά τους.

Οι φοιτητές της Αριστερής παράταξης «κατέλαβαν» το λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο προς την Πανεπιστημιούπολη, καλώντας όλους τους φοιτητές που βρίσκονταν εκεί να μην πληρώσουν το αντίτιμο των 60 λεπτών και ζήτησα;ν από τον οδηγό να τους μεταφέρει δωρεάν.

«Η απάντηση που πήραμε από τον οδηγό ήταν, πάρτε ταξί ή επιστρέφουμε στην παλιά Νομική» αναφέρει η ΑΡΕΝ Θράκης, εξηγώντας πως «προφανώς τα λόγια του οδηγού δεν προέρχονταν από τον ίδιο, αλλά από τις εντολές που έχει δώσει η διοίκηση σε όλους τους οδηγούς σε ενδεχόμενες αντιδράσεις των φοιτητών για το απαράδεκτο αντίτιμο που μας έχει επιβληθεί ήδη από πέρυσι».

Ο οδηγός του λεωφορείου μετέφερε τους φοιτητές στην παλιά Νομική και ανέστειλε τη λειτουργία του λεωφορείου για μια περίπου ώρα.

Ακολούθησε συνάντηση των μελών της ΑΡΕΝ με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ, ενώ στο σημείο κλήθηκαν και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Οι φοιτητές κατάφεραν να μισθώσουν δωρεάν το λεωφορείο και να μεταφερθούν στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης χωρίς να πληρώσουν το αντίτιμο των 60 λεπτών.

Πηγή: thrakitoday.com
Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013, 02:25