Το κτίριο της πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κατέλαβαν πριν λίγο φοιτητές του ΕΜΠ, διαμαρτυρόμενοι για την εντολή που έδωσε ο πρύτανης να εισβάλουν αστυνομικοί στον χώρο της Πολυτεχνειούπολης τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ο πρύτανης, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να ζητήσει την παρέμβαση της αστυνομίας, γιατί νεαροί προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε πανεπιστημιακές αίθουσες κατά τη διάρκεια πάρτι που γινόταν στη Σχολή Χημικών Μηχανικών. Μάλιστα, όπως αναφέρει, οι νεαροί επιτέθηκαν στον φρουρό της Σχολής, η ζωή του οποίου κινδύνευσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το αίτημά του, ακολούθησε επιχείρηση της ΕΛΑΣ, άνδρες της οποίας εισέβαλαν στον χώρο του ασύλου και πραγματοποίησαν 30 προσαγωγές. Όλοι οι «ύποπτοι» ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού δεν προέκυψε κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο εναντίον τους.

Οι αντιδράσεις, πάντως, για την πρωτοφανή ενέργεια του πρύτανη συνεχίζονται, αφού ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά που δίνεται το «πράσινο φως» για την έφοδο της αστυνομίας σε πανεπιστημιακό άσυλο.

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια εκδήλωση στους χώρους του πανεπιστημίου, ούτε η πρώτη φορά που κάποιοι νεαροί μπορεί να «παρεκτραπούν» και να προκαλέσουν μικρές υλικές ζημιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το πρωί, πάντως, αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ βρίσκονται απέναντι από την κεντρική πύλη της Πολυτεχνειούπολης, επί της οδού Κοκκινοπούλου.

Διαβάστε επίσης:

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 30 προσαχθέντες της Πολυτεχνειούπολης, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2010, 03:35.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης