Φοιτητικές εκλογές: Επεισόδια στο Πάντειο - Αναβλήθηκε η διαδικασία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019, 15:08
Φοιτητικές εκλογές: Επεισόδια στο Πάντειο - Αναβλήθηκε η διαδικασία

Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Από τις ‪7.00 το πρωί μέχρι τις ‪19.00 το απόγευμα διεξάγονται σήμερα Τετάρτη οι εφετινές φοιτητικές εκλογές.

Ωστόσο το μεσημέρι της Τετάρτης, ένταση δημιουργήθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη οι εκλογές, όταν εισέβαλε ομάδα περίπου 50 ατόμων. 

Η ομάδα, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες ανήκει στο χώρο των αντιεξουσιαστών, εισέβαλαν συντεταγμένα κρατώντας καδρόνια, ενώ πέταξαν τρικάκια με συνθήματα κατά των εκλογών.

Οι παρατάξεις της ΔΑΠ, της ΠΑΣΠ και της ΠΚΣ που βρίσκονταν στο κτήριο απομακρύνθηκαν από τον χώρο, με συνέπεια αυτήν την ώρα η διαδικασία των φοιτητικών εκλογών να διακοπεί προσωρινά.

Σε ανακοίνωσή της, η ΟΝΝΕΔ περιγράφει το συμβάν και σημειώνει πως «για ακόμα μια φορά οι παρακρατικές ομάδες που παρασιτούν στα πανεπιστήμια επέβαλαν τον νόμο τους σε βάρος της δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, ομάδα περίπου 40 ατόμων με καδρόνια και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισέβαλαν λίγο μετά τις 12:00 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με σκοπό να διακόψουν την εκλογική διαδικασία που μέχρι εκείνη την ώρα κυλούσε ομαλά. Μετά από μια τέτοια ενέργεια, οι φοιτητικές παρατάξεις αποφάσισαν ομόφωνα τη αναβολή των εκλογών στα τμήματα του συγκεκριμένου πανεπιστημίου, ώστε να εξασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των φοιτητών».

Για άλλη μία χρονιά «στον αέρα» είναι οι εκλογές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τις παρατάξεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΠΑΣΠ να επιρρίπτουν ευθύνες η μία στην άλλη για τις διπλές κάλπες. H ΔΑΠ διεκδικεί εφέτος για 33η συνεχόμενη χρονιά την πανελλαδική πρωτιά. «Όπως στο παρελθόν, οι φοιτητές έχουν βρεθεί  στην πρώτη γραμμή για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, έτσι και εφέτος, η νίκη κατά της οπισθοδρόμησης θα έρθει από τους φοιτητές» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μένιος Κορομηλάς, γραμματέας της ΔΑΠ πανεπιστημίων.

Ωστόσο, το διακύβευμα φαίνεται να είναι η ίδια η συμμετοχή των νέων στα κοινά. «Με το να υπάρχουν τα τελευταία χρόνια διαφορετικές κάλπες σε κάποιες σχολές, η διαδικασία απαξιώνεται γενικά και οι φοιτητές αποξενώνονται, όχι μόνο από τη διαδικασία των φοιτητικών εκλογών, αλλά και από τις πολιτικές διαδικασίες» τόνισε ο πρώην γραμματέας της ΠΑΣΠ Πολιτικού της Νομικής, Γιάννης Παπαρίζος. Σημείωσε, μάλιστα, ότι το διαχρονικό διακύβευμα των εκλογών είναι η ενίσχυση, η υπεράσπιση και η προάσπιση της Δημοκρατίας.

«Πρέπει να πολεμήσουμε τον μεγάλο αντίπαλο της αποχής» υπογράμμισε από τη μεριά της η Χρυσάνθη, φοιτήτρια της Νομικής και μέλος των ΕΑΑΚ, τονίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να δοθεί στις κάλπες «καθαρό αντικυβερνητικό στίγμα», ενάντια στις πολιτικές που «τσακίζουν τη νεολαία και κάθε εργασιακή προοπτική» και ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που προωθείται.

Στιγμιότυπα από τις φοιτητικές εκλογές:

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019, 15:08