Με πανό και συνθήματα εισέβαλαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Χανίων φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, διαμαρτυρόμενοι για το κόψιμο της ηλεκτροδότησης σε εργαζόμενη φοιτήτρια λόγω χρέους 300 ευρώ στην ΔΕΗ.

Όπως σημείωσαν, ζητούν τον Δήμο Χανίων συμπαραστάτη στον αγώνα τους για να επανασύνδεση του ρεύματος στην φοιτήτρια, το οποίο είναι κομμένο εδώ και δύο εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που ζητούν είναι είναι απαλλαγή των φοιτητών από τα δημοτικά τέλη, ένταξη των φοιτητών στο κοινωνικό τιμολόγιο. Τον λόγο πήρε εκπρόσωπός τους που περιέγραψε το πρόβλημα αλλά και εκπρόσωπος του σωματείου επισιτισμού που εξέφρασε την συμπαράστασή του.

Παίρνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, τόνισε πως το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει όλη η κοινωνία, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι. «Δεν είμαστε στην αντίθετη πλευρά» σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το αίτημα για μηδενισμό τελών στους φοιτητές δεν μπορεί να εφαρμοστεί λόγω της νομοθεσίας» προσέθεσε, τονίζοντας πως σε επίπεδο πολιτικής η ακρίβεια μας βρίσκει απέναντι γιατί είναι κάτι που μας έχει γονατίσει όλους.

«Από χθες μέχρι σήμερα στον Δήμο Χανίων έχουν έρθει 30 ανάλογα αιτήματα. Έχουμε δεκάδες παραδείγματα πολιτών που έχουν την ίδια ανάγκη. Πώς μπορεί το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει επανασύνδεσει; Αν κάποιος έχει τον τρόπο να μας τον υποδείξει για να το εφαρμόσουμε.» τόνισε.

Πηγή: zarpanews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης