Φοιτητής βρέθηκε νεκρός μέσα στο Πολυτεχνείο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016, 18:10
Φοιτητής βρέθηκε νεκρός μέσα στο Πολυτεχνείο
Σοκαρισμένη είναι η φοιτητική κοινότητα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην είδηση ότι προπτυχιακός φοιτητής του Ιδρύματος αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Foititikanea.gr, τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου βρέθηκε στο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα νεκρός ένας 21χρονος που φοιτούσε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ.

Ο νεαρός φοιτητής φέρεται να κρεμάστηκε από ένα δέντρο στο χώρο του Πολυτεχνείου. Το άψυχο κορμί του φοιτητή βρέθηκε από κάποιον επιστάτη του Ιδρύματος που περνούσε τυχαία από το σημείο.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του τα ξημερώματα της Δευτέρας και βρέθηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Η δήλωση του αναπληρωτή πρύτανη ακαδημαϊκών υποθέσεων του ΕΜΠ


Όπως δήλωσε στο Foititikanea.gr ο αναπληρωτής πρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διοικητικής Μέριμνας του ΕΜΠ Δημήτριος Παπαντώνης, ο φοιτητής βρέθηκε τυχαία από κάποιον επιστάτη στον χώρο του Πολυτεχνείου κρεμασμένος από ένα δέντρο ανάμεσα από κάποια κτήρια. Στο σημείο αυτό υπάρχουν πολλά δέντρα και για αυτόν τον λόγο δεν έγινε αντιληπτός σύντομα.

Ο αναπληρωτής πρύτανης, στο ερώτημά εάν ο φοιτητής διέμενε στην φοιτητική εστία του Ιδρύματος και αν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, είπε: «Ο φοιτητής δεν διέμενε στην φοιτητική εστία του Ιδρύματος. Είχε μάλιστα αδελφό που ήτανε επίσης φοιτητής στο Πολυτεχνείο και με τον οποίο είχε επαφή. Ο νεαρός αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και όπως γνωρίζουμε το ήξερε και ο αδελφός του»

Σε ερώτηση εάν υπάρχει γραφείο ψυχολογικής στήριξης, ώστε να απευθύνονται σε αυτό φοιτητές που χρειάζονται στήριξη, ο κ. Παπαντώνης ανέφερε: «Έχουμε ναι, αλλά ξέρετε καλά ότι κάποιος για να πάει σε ένα τέτοιο γραφείο πρέπει να πάει ο ίδιος».

Η κηδεία του 21χρονου τελέστηκε την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στο νεκροταφείο της Νέας Μάκρης.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016, 19:00