Στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη της λαθροϋλοτομίας, το μεσημέρι της Πέμπτης σε δασική περιοχή κοντά στην ελληνοαλβανική οριογραμμή, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας συνέλαβαν τρεις άνδρες, υπηκόους Αλβανίας, για παράνομη υλοτομία και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Σύμφωνα με το kozani.tv, αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους σε δασική περιοχή στο Βροντερό Φλώρινας, όπου συνέλαβαν αρχικά έναν 60χρονο, ο οποίος είχε προβεί στην κοπή δασικών προϊόντων (ξυλεία δρυός), συνολικά ογδόντα (80) κιλών και λίγο αργότερα άλλους δύο άνδρες (56 και 38 χρονών), οι οποίοι είχαν προβεί στην κοπή δασικών προϊόντων (ξυλεία δρυός), συνολικά διακοσίων (200) κιλών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συλληφθέντες υλοτομούσαν δένδρα δρυός σε δημόσια δασική έκταση, χωρίς άδεια από την αρμόδια Δασική Υπηρεσία, με σκοπό να τα μεταφέρουν στη χώρα τους.

Η υλοτομημένη ξυλεία καθώς και τρία τσεκούρια κατασχέθηκαν.  Οι συλληφθέντες, οι οποίοι είχαν εισέλθει στο ελληνικό έδαφος από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση και στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης