Ο Μανώλης Όθωνας στενός συνεργάτης της Φ. Γεννηματά και διευθυντής του Πολιτικού της Γραφείου μίλησε για την πολιτικό, τη γυναίκα και μάνα, με πολύ συγκίνηση ενθυμούμενος την πρώτη ανακοίνωση για την μάχη της με τον καρκίνο στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 αλλά και στην ΕΡΤ, «η προτροπή της στους συνεργάτες της ήταν να υπηρετήσουν την ενότητα της παράταξης στην διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής».

Ο κ. Οθωνας υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι, «κρατούσε αυτό το πρόβλημα στο κορμί της και την ψυχή της και το διαχειρίζονταν με αξιοπρέπεια, 14 ολόκληρα χρόνια….Τελευταία φορά συνομιλήσαμε τηλεφωνικά το Σάββατο το μεσημέρι. Της είπα θα τα πούμε την Δευτέρα, αλλά τελικά δεν τα είπαμε ξανά», σημείωσε.
Την τελευταία ημέρα (πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο) μιλούσε στη Νέα Ιωνία. Στις τέσσερις παρά δέκα το απόγευμα εκείνης της ημέρας με πήρε τηλέφωνο και μου είπε «Μανώλη σφαδάζω από τους πόνους, πρέπει να έχω κάποια γαστρεντερίτιδα. Δεν θα μπορέσω να πάω στη Νέα Ιωνία, ζητήστε συγγνώμη από τον κόσμο, μου είναι αδύνατο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια σε όλη τη διάρκεια της νόσου αρνήθηκε να εκμεταλλευθεί πολιτικά το πρόβλημα της λέγοντας χαρακτηριστικά σε όλους τους συνεργάτες της «εγώ αυτό το πρόβλημα δεν το πουλάω».

«Μου ξέφυγε ο μπαγάσας, αλλά θα τον νικήσω», συνήθιζε να λέει η Φώφη Γεννηματά στους συνεργάτες της όταν αναφερόταν στο πρόβλημα της υγείας της, χωρίς ωστόσο να επιτρέπει να γίνεται συζήτηση γι’ αυτό «καθώς το αντιμετώπιζε με αξιοπρέπεια. Δεν ήθελε να το εκμεταλλευτεί πολιτικά», είπε ο ίδιος.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης