Την απάντησή του στην απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικειού της Αθήνας να κρίνει αθώο τον ίδιο και άλλους 12 κατηγορούμενους και ένοχα οκτώ άτομα για τις φονικές πλημμύρες του 2017 στη Μάνδρα, έδωσε μέσω Δελτίο Τύπου ο πρώην δήμαρχος Ελευσίνας, Γεώργιος Τσουκαλάς.

Η ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πλημμύρες στη Μάνδρα με τους θανάτους και τις τεράστιες υλικές καταστροφές που προκάλεσαν άφησαν μια βαριά σκιά σε όλους μας. Και σε αυτούς που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα ή την περιουσία τους και σε όλους εμάς αιρετούς και υπαλλήλους που επί τρία σχεδόν χρόνια δικαζόμασταν δυστυχώς όχι μόνο στην αίθουσα του δικαστηρίου. 

Είχα δηλώσει από την πρώτη στιγμή την εμπιστοσύνη μου στον θεσμό της δικαιοσύνης και τις αποφάσεις της. Η  ομόφωνη αθώωση μου συνιστά επιβεβαίωση πως παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες του ακραίου φαινομένου ο Δήμος μας λειτούργησε με αποτελεσματικότητα. Για το γεγονός αυτό Θα ήθελα να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά εργαζόμενους, υπαλλήλους και το πολιτικό προσωπικό που ανταποκρίθηκε με επάρκεια στο πρωτοφανές πλημμυρικό φαινόμενο.

Ως αιρετός γνωρίζω και την προσπάθεια και το ήθος πολιτικών προσώπων για τα οποία η απόφαση του δικαστηρίου δεν είναι αθωωτική. Δηλώνω την αλληλεγγύη και την στήριξη μου. Γιατί όλες οι επικρίσεις και οι κατηγορίες προς αυτούς έγιναν μετά το τραγικό γεγονός και γιατί σύμφωνα με τις καταθέσεις ειδικών ούτε και τα έργα που έγιναν ή τελειώνουν τώρα δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν σε τόσο μεγάλο όγκο νερού και φερτών υλικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης